VIDEO| Secretarul gen. al jud. Sălaj, Cosmin Vlaicu, speaker la DEZBATERILE „CODUL ADMINISTRATIV”

DEZBATERILE „CODUL ADMINISTRATIV” . Ediția 3 – Răspunderea în administrația publică. Raportul dintre semnare, contrasemnare, elaborare și avizare. Efectele fiecăreia dintre aceste operațiuni, prin filtrul art. 240 și a altor dispoziții incidente ale Codului administrativ.

Acreditare I.N.P.P.A.

Dezbaterea este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.

Prin această temă ne propunem să analizăm dificila și delicata problemă a împărțirii” răspunderii între cei care sunt implicați în emiterea, adoptarea sau încheierea unui act administrativ. Codul administrativ, prin art. 240, a continuat o controversată soluție care a fost consacrată prin fosta Lege nr. 215/2001 a administrației locale, conform căreia cei care se află în fruntea administrației publice locale învestesc cu formulă de autoritate executarea actelor administrative” care emană de la administrația publică locală, greutatea” căzând asupra  celor care le-au elaborat, contrasemnat sau avizat. 


Speakeri propuși:

Prof univ. dr. Anton Trăilescu, Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept  

Cosmin Vlaicu, Președintele Asociației Secretarilor de Județe din România

Conf. univ. dr. Mădălina Voican, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova

Moderatori: Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, Prof. univ. dr. Dana Tofan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.