VIDEO: Strada Voievod Gelu modernizată cu fonduri europene

Proiectul de modernizare a străzilor Simion Bărnițiu și Voievod Gelu avansează într-un ritm accelerat.

La începutul acestei săptămâni au fost demarate lucrările de asfaltare a părții carosabile pe str. Simion Bărnuțiu, de la intersecția cu str. Industiei până în apropierea Liceului Tehnologic “Voievodul Gelu”, urmând să continue până în zona Scala.

De asemenea, tot lucrări de asfaltare a părții carosabile au fost demarate azi, 20 iunie, pe str. Voievod Gelu, iar în perioada următoare va fi finalizată reabilitarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, reabilitarea canalizării pluviale și realizarea canalelor tehnice pentru curenți slabi.

Cele două străzi fac parte din proiectul de Mobilitate Urbană 2023 ce cuprinde și piste de biciclete și trotuare pe toată lungimea Bulevardului Mihai Viteazul. Valoarea proiectului este de 57 de milioane lei.

Strada Simion Bărnuțiu în lungime de 4050 metri și strada Voievod Gelu în lungime de 600 de metri vor fi reabilitate și modernizate complet. Prin proiect vor fi executate următoarele tipuri de lucrări:

  1. trotuare și piste de biciclete
  2. asfaltare 2 straturi
  3. stații de autobuz
  4. canale tehnice subterane pentru curenți slabi (TV, internet)
  5. canalizare pluvială subteran
  6. iluminat public modern cu becuri LED
  7. amenajare peisagistică (plantare arbori ornamentali, zone verzi, flori)
  8. mobilier stradal

Asfaltare str Voievod Gelu cu fonduri europene Zalău

La începutul acestei săptămâni au fost demarate lucrările de asfaltare a părții carosabile pe str. Simion Bărnuțiu, de la intersecția cu str. Industiei până în apropierea Liceului Tehnologic “Voievodul Gelu”, urmând să continue până în zona Scala.Astăzi am fost în teren să verific lucrări de asfaltare a părții carosabile demarate pe str. Voievod Gelu. Constructorul s-a mobilizat serios, chiar dacă este zi de weekend, motiv pentru care transmist toate considerațiile mele întregii echipe de muncitori. În perioada următoare va fi finalizată reabilitarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, reabilitarea canalizării pluviale și realizarea canalelor tehnice pentru curenți slabi.Lucrările fac parte din proiectul de Mobilitate Urbană 2023, finanțate cu 57 de miloane de lei din fonduri europene și cuprinde inclusiv modernizarea trotuarelor și contruire piste de biciclete pe toată lungimea Bulevardului Mihai Viteazul.

Publicată de Teodor Bălăjel pe Sâmbătă, 20 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.