VIDEOREPORTAJ: Gradina Botanică din Jibou – iunie 2020

Azi, vă prezentăm un foto-reportaj cu Gradina Botanică din Jibou, jud. Sălaj, realizat de sălăjeanca Sofia But – pasionată de turism.

Sofia But este una dintre sălăjencele care duc cu mândrie în țară și peste hotare tradițiile sălăjene. S-a născut la 19 martie 1966. A văzut lumina zilei în Peceiu, unde a crescut în sânul tradițiilor. La momentul aniversar de vineri – 800 de ani de atestare documentară a satului Peceiu – și-a lansat cartea “Dor de Peceiu”, în care amintește cu mare bucurie despre tradițiile din satul natal. A studiat Turismul la la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, iar în prezent este ghid turistic la Cluj Guided Tours, dar și la Secours Catholique – Caritas France, asociație cu care a colindat multe locuri de pe mapamond.

„Sălajul meu drag!

Fondatorul acestei grădini este profesorul, de vie amintire, VASILE FATI specialist, biolog cu renume, care a lăsat moștenire omenirii, României și tuturor vizitatorilor, aceast minunat „Colț de rai”.

Azi am avut deosebita bucurie de a povesti tainele acestei grădini cu soția fondatorului, doamna profesor Elena Fati, care de la începutul conceperii acestui proiect, a stat alături de soțul său, l-a susținut atât fizic, moral cat si economic, pe toată perioada existenței si formarii acestei grădini.

Este una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume si cea mai frumoasă din Europa de Est.

Nu veți regreta această vizită!

Pe o suprafață de 30 de hectare, aveți bucuria de a pătrunde într-un colț de rai, prin aceste grădini cu sere, cu cele două sfere, gândite prin 1974, după mai multe studii și analize de specialitate, unde găsiți sfera de palmieri, sfera cu nufăr amazonian, acvariile cu peste 40 de specii de pești, lacul și gradina japoneză, pădurea zoo cu cerbi, căprioare, mistreți, zona lebedelor, a păunilor, castelul Wesseleny. Pe lângă aceasta gradină, mai avem și Institutul de Cercetare Biologică, ICB.

Cu mai multe amănunte, voi reveni în curând într-o emisiune dedicată Sălajului.

Vă salut cu mare drag si vă doresc să pășiți in acest ,,Colț de Rai”.

Gradina Botanică din Jibou, jud. Sălaj iunie 2020

VIDEOREPORTAJ: Gradina Botanică din Jibou, jud. Sălaj

Publicată de Monitorul de Sălaj pe Duminică, 7 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.