Virusul ucigaș a intrat în spitalele din Sălaj/ Numărul înbolnăvirilor este în creștere

Astăzi, 13.08.2020, ora 13.00, la nivelul județului Sălaj, sunt înregistrate 178 persoane declarate vindecate.
În ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate 6 persoane cu Covid – 19, toate internate la Spitalul Județean de Urgență Zalău și s-au externat un numar de 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 350 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Zalău, 48 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 12 pacienți sunt internați având simptomatologie respiratorie, sugerând o posibilă infecție Sars-Cov-2 și 290 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 48 (47 din Judejul Salaj, si un pacient din alt județ) pacienți diagnosticați Covid- 19, 43 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 5 forme ușoare. În totalul de 48 de pacienți, se numără trei asistenți și un infirmier. Nu există bolnavi internați în secția ATI.

La Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. I. Puscas„ Șimleu Silvaniei sunt internați 44 de pacienți, din care 3 sunt suspecți cu patologie respiratorie, sugerând infecția cu Sars-Cov 2.

La data prezentului comunicat se află în carantină 420 persoane.
Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 61 UAT, 47 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 8 au câte un caz în evoluție, 3 au sub cinci cazuri în evoluție, două au sub zece cazuri în evoluție iar una are peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, în județul Sălaj sunt 47 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
Datele înscrise în prezentul comunicat provin din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.