Zalău: Se închid restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc

După ultima comunicare oficială a autorităților centrale, Sălajul a depășit rata de infectare 1,5 la mia de locuitori. Rată mare de infectare se înregistrează și în Zalău, Bălan, Bănişor, Bobota, Crişeni, Hereclean, Marca, Nuşfalău şi Sînmihaiu Almaşului.

Probleme mari doar la Zalău cu 3,21 cazuri la mie și în comuna Bănişor, unde se înregistrează 3,66 cazuri la mia de locuitori.

Începând de luni, 12 octombrie, în Zalău și Bănișor intră în vigoare restricţiile stabilite de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, adică se închid restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc. Totuși se vor permite în continuare prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Săptămâna viitoare Prefectura Sălaj urmează să adopte noi restricţii pentru Zalău și Bănișor, măsuri ce vor fi discutate în CJSU.

Astăzi, 10.10.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă astfel:
■ 1057 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
■ 54 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
■ 592 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;
■ 429 cazuri pozitive în prezent, din care, 127 persoane spitalizate, iar 302 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie);
■ 775 persoane aflate în carantină la domiciliu;
■ 36 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.