Zălăuani prezenți la protestul celor din industria HORECA, la Timișoara

La Timișoara are loc în seara zilei de vineri, 16 octombrie, un protest al celor care lucrează în industria HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), care au de suferit de pe urma măsurilor luate de Guvernul României pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.


Reprezentanții industriei HORECA din Timișoara au ieșit vineri în stradă, în Piața Operei din Timișoara, pentru a protesta, în urma măsurilor luate în timpul pandemiei de Covid-19, care îi obligă să deschidă sau să închidă restaurantele în funcție de rata de infectare din localitate.

Pe pancartele pe care cei din industria Horeca le au cu ei se pot citi mesaje precum ”Contăm doar când votăm?”, ”Omorâți o tradiție doar din intuiție”, ”La desert servim faliment” sau ”Suntem 400.000. Contează?”.

Persoanele care au luat parte la protest au scandat ”Libertate”, ”Vrem să muncim” și ”Unde-s mulți, puterea crește”.

Zalăul prezent la protestul de la Timișoara împotriva măsurilor COVID-19

La protest au luat parte și muzincanți,, cântăreți, artiști din domeniul muzizal din județele Bihor și Sălaj, respectiv Zalău.  Flaviu Pop, Ionuț Dușcaș și Răzvan Mitrea, au fost reprezentații artiștilor zălăuani din domeniul muzical și al creatorilor din domeniul Foto-Video, care au susținut la Timișoara întreaga industrie HORECA.

Solicitările HORECA:

„Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nicio statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19 ! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA, numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!! Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm sa nu se aplice nici industriei Horeca. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul in curs și anul viitor. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.