Zi decisivă pentru primarul din Șimleu/Țurcaș află decizia Tribunalului Maramureș

Instanța a rămas în pronunțare la termenul din 24 iunie, ceea ce înseamnă că azi, 8 iulie, judecătorii Tribunalului Maramureș vor pronunța decizia pe fond în acest dosar penal care se judecă deja de mai bine de patru ani


Deja e celebru cazul de corupție de la Primăria Șimleu Silvaniei, unde primarul Septimiu Țurcaș – prim-vicepreședinte PNL Sălaj, este judecat din 2016 la Tribunalul Maramureș. La ultimul termen de judecată, de pe 26 iunie, magistrații au amânat cauza și au stabilit un nou termen pe 8 iulie când se vor pronunța pe fond.

Concret, pe 8 iulie aflăm dacă primarul PNL Spetimiu Țurcaș va fi sau nu condamnat cu executare. Oricare ar fi decizia, primarul Țurcaș mai are o cale de atac.

Prim-vicepreședinte al PNL Sălaj și primar al orașului Șimleu, Septimiu Țurcaș riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

Condamnarea care ar „demola” PNL Sălaj

O eventuală condamnare, chiar și cu suspendare, l-ar scoate din politică pe Septimiu Țurcaș, astfel că PNL ar fi obligat să caute un alt candidat la Primăria Șimleu pentru alegerile din 27 septembrie. Totodată, PNL Sălaj s-ar ruina automat dacă Țurcaș – al doilea om din partid, ar fi condamnat. La fel și scaunul de parlamentar al lui Lucian Bode s-ar clătina serios, pentru că PNL adună cele mai multe voturi din zona Șimleu.

Septimiu Țurcaș judecat într-un dosar penal cu acuzații grave

Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis la data de 18 februarie 2016, că pot începe judecata faţă de Septimiu Ţurcaş, rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca fiind considerat în regulă.

Primarul Septimiu Țurcaș  este judecat de magistrații Tribunalului Maramureș pentru infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice , fals în înscrisuri sub semnătură privată și şi fals în declaraţii.

Abuzul în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.