1 din 5 parlamentari actuali ai PNL este traseist

Aproape 20% dintre parlamentarii PNL care activează astăzi în grupurile partidului din Senat și Camera Deputaților sunt traseiști din PSD, ALDE, Pro Europa (adică tot PSD), PMP și USR… unii chiar de profesie, deși mulți dintre ei și-au descoperit afinitatea pentru liberali abia pe final de mandat. Printre parlamentarii traseiși ajunși pentru „ciolan” în PNL se numără și Liviu Balint, alias Como din Jibou, votat în 2016 de puțin peste 3% dintre sălăjeni.

Întâmplător sau nu, majoritatea traseiștilor acum în grupurile parlamentare PNL și-au făcut transferul abia după venirea la putere a Guvernului condus de Ludovic Orban și cu doar câteva luni înainte de alegerile în care PNL e favorit. Coincidență? Sau poate nu.

De partea lor, PNL-iștii nu s-au sfiit să le facă o primire călduroasă noilor veniți din toate colțurile politicii românești, în ciuda îndemnurilor de a „fereca ușile partidului” ale lui Rareș Bogdan sau a deciziei lui Ludovic Orban de a închide aceleași uși pentru traseiștii din PSD.

Liberalii au însă o predilecție taman pentru parlamentarii ieșiți din „pixul lui Dragnea”. PNL e OK acum cu PSD-iștii care „au distrus țara”, „au măcelărit legile Justiției”, „au gazat oamenii în 10 august”, „ne-au împrumutat pe generații întregi” și mai și „țin cu dinții de pensii speciale”.

Ar fi surprinzătoare apetența liberalilor pentru traseiștii de toate culorile veniți din grupurile parlamentare PSD – ALDE – Pro Europa – PMP – USR, dacă nu ne-ar fi lămurit Raluca Turcan cu privire la strategia partidului de a rămâne la putere: „Nu lăsaţi niciun om care poate să vină alături de noi să nu vină”, și-a îndemnat aceasta colegii de partid.

Morala? La fel de simplă și de dureroasă ca întotdeauna: Pleacă ai voștri, vin ai voștri, noi rămânem tot ca proștii.

sursa: Foto – text guvernare.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.