Adolescent de 21 de ani din Zalău arestat preventiv după ce a violat, sechestrat și bătut o fată de 15 ani

Un tânăr de 21 de ani, din Salaj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi violat, sechestrat și bătut o minoră de 15 ani.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au documentat activitatea infracțională în cazul unui tânăr de 21 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol, lipsire de libertate și lovire sau alte violențe. Cel în cauză a fost reținut de polițiști, iar în cursul zilei de ieri instanța a emis mandat de arestare preventivă.

La data de 18 august a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu despre faptul că o adolescentă de 15 ani, este constrânsă de un tanar de 21 de ani, din județul Sălaj, să locuiască împreună cu acesta într-o locuință din Zalău.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, la data de 16 august a.c., victima a plecat în vizită la locuința tânărului, unde rămas pentru câteva zile. În această perioadă (16-18 august), tânărul, prin folosirea actelor de violență, a obligat-o să întrețină raporturi sexuale.

În baza ordonanței de reținere emisă de polițiști, cel în cauză a fost reținut și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj.

În cursul zilei de ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă.

Polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, victima fiind preluată și internată într-un centru de pe raza județului.

Polițiștii continuă cercetările pentru administrarea întreguluiprobatoriu, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.