Adrian Popan, candidatul PMP pentru funcţia de primar al Zalăului

Inginerul Adrian Popan, cu o carieră de peste 25 de ani, este propunerea PMP pentru a candida la funcţia de primar în Zalău. Proiectul cu care Popan vine în faţa zălăuanilor este “Transparenţă în administraţia publică”


Acest proiect oferă posibilitatea de a publica online, pe site-ul Primăriei sau a altor instituţii publice, informaţii de interes public cu privire la veniturile şi cheltuielile din administraţiile publice, precum şi informaţii legate de achiziţiile publice, contracte de servicii şi lucrări. Adrian Popan susţine că trebuie să realizăm instrumente de transparenţă care să împiedice acţiunile ce servesc unui grup de interese. Trebuie să spunem că acesta este în prezent unul dintre cei mai activi consilieri locali din Zalău, care atunci când trebuie să critice administraţia lui Ionel Ciunt, o face, dar şi susţine actuala administraţie acolo unde este cazul, când sunt proiecte vizibil utile comunităţii sau zălăuanilor.

“Până la însănătoşirea clasei politice trebuie să creăm instrumente de transparenţă care să împiedice acţiuni ce servesc interese personale sau de grup, iar, pe de altă parte, să descurajeze diletanţii care urmăresc îmbogăţirea peste noapte din bani publici. Afirm toate aceste lucruri gândindu-mă la perioada dificilă prin care trecem din cauza pandemiei de coronavirus, când, în stare de alertă şi de urgenţă, de exemplu, achiziţiile publice se pot atribui direct. Putem şi trebuie să construim împreună un viitor sustenabil”, declară Adrian Popan.

Adrian Popan este inginer la o multinațională din Zalău, cu o experiență de peste 25 de ani. Are 49  de ani, este căsătorit şi are doi copii cu care se mândreşte.  Adrian Popan este pasionat de vânătoare şi este membru AJVPS Sălaj din anul 2014. Mai are însă şi alte hobby-uri, printre care matematica şi muzica rock.

Adrian Popan – un consilier local activ şi cu iniţiativă

După ce a intrat în Primăria Zalău, ca şi consilier local, Adrian Popan a devenit unul dintre puţinii aleşi activi şi care atunci când spun ceva, sunt şi ascultaţi.

De pildă, pe proiectele de infrastructură, opiniile lui Popan sunt atent analizate de actuala conducere a Primăriei Zalău, iar cele mai multe sugestii sunt însuşite de conducere.

Bunicul i-a fost modelul în politică pentru Adrian Popan

A copilărit la Lozna şi, încă de mic, Adrian şi-a luat ca model pe bunicul său, care în vremea comunistă a fost un primar destoinic, cu relaţii la cel mai înalt nivel.

Spre exemplu, Palatul Administrativ a fost construit din banii pe care primarul din Lozna i-a avut în conturi.

“Bunicul avea o vorbă. Bunicul care a fost primar mulţi ani în comuna Lozna şi şef de CAP, rămâne o referinţă ca un mare, mare înţelept, deşi nu avea multă şcoală. Spunea aşa: Mă băiete, te rog frumos să faci în aşa fel încât, în viaţa asta, toată lumea să-ţi fie datoare ţie şi tu să nu fi dator nimănui. Vorba asta era excepţională”, a încheiat Adrian Popan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.