ALDE Sălaj: Derapajul inacceptabil al presedintelui în lupta de acaparare a puterii politice

Derapajul inacceptabil al presedintelui este o diversiune menita a distrage atentia de la realitatea situatiei din Romania, cu o criza de sanatate in continuare, dar, si mai grav, cu o criza economica care se profileaza tot mai clar si un guvern care nu a fost in stare sa ia masurile necesare nici economic, nici pe zona de sanatate .
Pe de alta parte, prin denigrarea Parlamentului, acuzat practic de inconstienta si neprofesionalism, presedintele incearca sa slabeasca imaginea Legislativului tocmai cand s -au anuntat comisii de ancheta menite a investiga achizitiile suspecte facute de „Guvernul meu” si intelegerile politice la nivel inalt care au permis exportul de romani pe post de sclavi in Germania
Totusi, declaratile halucinante si extrem de grave ale presedintelui Iohannis nu pot fi trecute cu vederea, si trebuie dovedite cu probe, singura solutie normala fiind ca presedintele sa fie chemat in fata parlamentului pentru a aduce dovezile necesare in sprijinul afirmatiilor sale
De asemenea, directorii serviciilor de informatii trebuie invitati la comisia de specialitate, pentru a explica daca au avut astfel de informatii si le -au furnizat sau nu presedintelui.
Declaratia presedintelui intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art 394 din codul Penal, este vorba de tradare. E indicat clar cine este tradatorul, cine a incercat sa atace inviolabilitatea teritoriala a Romaniei si conform acestui text, pentru un partid politic care este implicat in astfel de fapte legea partidelor politice poate genera chiar o trecere in afara legii a acestui partid. Trebuie să existe și o cercetare penală, sigur, la solicitarea PSD care e indicat ca fiind cel care a comis această infracțiune prin liderul său
Apoi, răspândirea de informații false pe timpul stării de urgență este o infracțiune gravă (după cum s-a văzut cu zecile de site-uri închise de Guvernul Orban pe acest motiv) și poate nu ar trebui să se bazeze prea mult pe imunitate. Ca să nu mai spunem că înalta trădare este o acuzație de care nu îl scapă nici măcar imunitatea
Intervenția președintelui nu poate fi catalogata decât ca o diversiune iresponsabilă care readuce flamura ultra naționalismului pe care a purtat-o odinioară Corneliu Vadim Tudor în dezbaterea publică, în spațiul public din România, când România se chinuie să devină mai europeană și nu mai puțin europeană.
Suntem în mileniul III, suntem membri ai Uniunii Europene și NATO și am trecut de vremea spaimelor naționaliste. Încă tresărim când cineva apasă pe pedala lor, dar, așa cum nu ne-am încolonat în spatele lui Vadim Tudor, nu ne încolonăm nici în spatele românului Klaus Werner Iohannis.
Ceea ce uită dl Iohannis este că, în 2013, în calitate de prim-vicepreședinte al PNL, a susținut și negociat un proiect de lege de descentralizare și susținere a autonomiei locale, alături de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier ( http://www.ziare.com/…/iohannis-despre-intalnirea-cu-dragne… ) .

Ulterior, proiectul a fost respins de CCR pentru că nu respectă, printre altele, prevederea constituțională de la art 1 din Constituție.
Este de dorit ca România să ia, cât de curând, decizia de a trece la o descentralizare politică și administrativă, o decizie care, acum, este concentrată excesiv la nivel central și vedem cât de nepotrivită și păguboasă este gestionarea crizei coronavirusului numai de către Guvern și deloc de către autoritățile locale. Dar niciodat[ criteriul autonomiei locale nu poate fi criteriul etnic, care ar incalca articolul 1 din constitutie privind statul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.