Amplă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase derulată în 9 comune

ASOCIEREA SC INSTAL ROS SRL și SC CLEANMAN SRL, operator de salubrizare în zonele 2, 3 și 4 SMID Sălaj, organizează în perioada următoare CAMPANII DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE.
Deșeurile voluminoase constă în mobilier, covoare sau diferite obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.
Informații la telefon 0744.599.312 sau e-mail office@ct2salaj.ro.
Locațiile în care pot fi depuse deșeurile, între orele 8,00 – 16,00.

Cum colectăm deșeurile voluminoase

Deșeurile voluminoase sunt deșeuri mari, în general bunuri de lungă utilitate care nu sunt electrice sau electrocasnice precum mobilier, covoare, calorifere, chiuvete, vase de toaletă, oale etc.
Acestea nu se aruncă în pubela neagră și nu se scot în stradă pentru a fi colectate împreună cu alte tipuri de deșeuri, ci se depun la centrele de colectare sau în cadrul campaniilor de colectare special organizate trimestrial.
Deșeurile voluminoase nu se colectează împreună cu deseurile reziduale sau reciclabile deoarece ele merg la tocat înainte de a ajunge la groapa de gunoi, în timp ce deșeurile reciclabile și reziduale ajumng pe banda de sortare.

Colectarea selectivă începe de acasă!

Să colectezi selectiv este ușor! Cu un minim de efort, puteți ajuta la reducerea poluării, contribui la păstrarea apei curate, conservarea resursele naturale neregenerabile și reducerea consumului de energie.
Colectare selectivă în 3 pași simpli:
1. Identificați și depozitați separat deșeurile de ambalaje reciclabile de gunoiul menajer, încă de acasă: hârtie și cartoane, pet-uri și pungi din plastic, folii de ambalare, doze de aluminiu, cutii de conserve metalice, sticle și borcane;
2. Pentru a avea mai mult loc în pubelă, pliați cartoanele sau deșeurile de ambalaje de tip pet înainte de depozitare. Totodată, puteți reduce volumul deșeurilor de plastic prin strivirea și plierea acestora;
3. Depozitați deșeurile colectate separat în containerele special amenajate.
Astfel, fiecare tip de deșeu va ajunge în locul care îi este destinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.