Asocierea SC.InstalRos.SRL și SC.CleanMan.SRL ne învață să colectăm selectiv

Colectăm selectiv și învățăm copiii să respecte mediul!
Respectul pentru mediul înconjurator nu este înnăscut, ci se învață. Un bun început pentru a le arăta copiilor tăi că natura trebuie protejată ar fi sa îi înveți pe cei mici să colecteze selectiv. Asta înseamnă să le arăți că există multe materiale reciclabile ce pot fi separate de alte tipuri de deșeuri. Învață-i sa le deosebească, să recunoască materialele și arată-le cum se face colectarea selectivă încă de acasă. Și nu uita! Pentru cei mici cel mai bun exemplu ești tu!
Să colectezi selectiv este ușor!
Cu un minim de efort, puteți ajuta la reducerea poluării, contribui la păstrarea apei curate, conservarea resursele naturale neregenerabile și reducerea consumului de energie.
Colectare selectivă în 3 pași simpli:
1. Identificați și depozitați separat deșeurile de ambalaje reciclabile de gunoiul menajer, încă de acasă: hârtie și cartoane, pet-uri și pungi din plastic, folii de ambalare, doze de aluminiu, cutii de conserve metalice, sticle și borcane;
2. Pentru a avea mai mult loc în pubelă, pliați cartoanele sau deșeurile de ambalaje de tip pet înainte de depozitare. Totodată, puteți reduce volumul deșeurilor de plastic prin strivirea și plierea acestora;
3. Depozitați deșeurile colectate separat în containerele special amenajate.
Astfel, fiecare tip de deșeu va ajunge în locul care îi este destinat.
Atenție! Nu intră în categoria deșeurilor reciclabile ♻️ recipientele care au în conținut produse petroliere (ex: ulei de motor), pesticide sau ierbicide. Acestea sunt deșeuri periculoase! â
De asemenea, nu aruncați în pubele:
👉 moloz sau materiale de construcții
👉 materiile compostabile (rumeguș, iarbă, crengi,frunze)
👉 nu depuneți alte tipuri de deșeuri decât cele reciclabile în recipientele destinate
Cum poți ușura procesul de reciclare a plasticului?
Este ușor să contribui la demersurile noastre de colectare selectivă a deșeurilor din plastic! Poți ușura procesul de reciclare a diferitelor tipuri de plastic prin separarea dopului de sticlă!

‼️Este obligatoriu, acum, mai mult ca niciodată să respectați cerința legală de colectare separată. Deșeurile reciclabile trebuie să fie sortate, bine curățate și strivite, pliate sau rupte înainte de a fi depozitate în pubela sau sacul galben sau, în lipsa sacului galben, în orice alt sac din plastic, transparent.


ASOCIEREA SC INSTAL ROS SRL și SC CLEANMAN SRL este operator de salubrizare în zonele 2, 3 și 4 SMID Sălaj. Suntem lider regional în domeniul managementului integrat al deșeurilor și oferim servicii de calitate pentru zeci de mii de clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.