Buciumi: Primarul Ioan Eugen Lazăr își prezintă raportul de activitate în mandatul 2016-2020

Ioan Eugen Lazăr, primarul Comunei Buciumi este unul dintre cei mai performanți primari din județ, deoarece are proiecte demarate sau finalizate în valoare totală de peste 18,5 milioane lei. 

  1. Reabilitare și modernizare infrastructură educațională în loc. Buciumi – Școala Primară clasele 1-4 și Grădinița. Proiectul este finalizat și dat în folosință.
  2. Modernizarea infrastructurii rutiere în com. Buciumi, proiect realizat în proporție de 90%, rămânând de făcut doar semnalizarea și marcajele rutiere. Este vorba de 8,2 kilometri, 14 străzi asfaltate în toată comuna, rigole, betonate și accese la proprietăți.
  3. Modernizare și reabilitare sediu Primărie și Cămin Cultural Buciumi. Lucrările au început în anul 2019 și au fost finalizate în iulie 2020, urmează recepția lucrărilor. Valoarea investiției este de 1,5 milioane lei.
  4. Modernizare Școala Gimnazială nr. 1 Buciumi clasele 5-8, valoarea lucrărilor este de 4 milioane de lei. Stadiul lucrărilor: Șantierul a început în primăvara anului 2020 și lucrarea trebuie finalizată până în vara anului 2021. În cadrul proiectului vor fi executate următoarele tipuri de lucrări: reabilitarea totală și dotare; extindere grup sanitar; amenajare curte interioară; amenajare gard de împrejmuire; modernizare sală de sport.
  5. Modernizarea infrastructurii rutiere și iluminat public modern pe LED. În cadrul proiectului vor fi asfaltați 4,8 kilometri de străzi și ulițe, iar valoare lucrărilor este de 2,8 milioane lei.

„După finalizarea acestui proiect în anul 2021, Comuna Buciumi va fi asfaltată în proporție de 95-97%. În proiect sunt cuprinse rigole betonate și accese la proprietăți. Iluminatul public pe LED va fi modernizat pe toate străzile din comună”, a transmis primarul Ioan Eugen Lazăr. 

  1. Fonduri europeneReabilitare Cămin Cultural loc. Bogdana valoare 600.000 lei. Săptămâna aceasta primarul Ioan Eugen Lazăr a emis ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni.
  2. Fonduri europeneModernizare bază sportivă în loc. Buciumivaloare 100.000 euro. Azi, 28 august este data limită pentru depunerea de oferte, iar în acest moment există trei ofertanți înscriși pe SICAP, ceea ce oferă o speranță ca și această investiție să fie demarată în cel mai scurt timp.

One thought on “Buciumi: Primarul Ioan Eugen Lazăr își prezintă raportul de activitate în mandatul 2016-2020

  1. Comuna Buciumi are un primar de isprava, bun administrator cu initiative deosebite pentru proiecte si deosebit de important, este si un om de omenie. Merita sa fie reales !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.