Casa preotului reformat din Valea Pomilor, luată cu asalt de procurorii sălăjeni

Móré Mihály Levnete, preotul reformat din Valea Pomilor, comuna Șamșud, riscă să aibă din nou probleme penale, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dat buzna în casa parohială și au făcut percheziții la începutul lunii iulie. Procurorii sălăjeni au intervenit în forță și au percheziționat mai multe locații în preajma zilei de 10 iulie.

Preotul Móré Mihály Levnete este căsătorit cu judecătoarea Gabriella More Szigmond care este magistrat la Judecătoria Zalău.

Potrivit surselor noastre în acest caz ar fi vorba de faptul că preotul reformat ar fi făcut mai multe falsuri cu startup-uri realizând un prejudiciu important.

Prim-procurorul adjunct și purtătorul de cuvânt al PT Sălaj, Sorin Flonta, a declarat în exclusivitate pentru Monitorul de Sălaj că:

„Confirmăm că au avut loc percheziții în mai multe locații. Avem în investigație un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri art.306 alin.1. În acest moment cercetările sunt într-un stadiu incipient.”

Preotul Móré Mihály Levnete a mai fost condamnat la data de 12 februarie 2018 de Judecătoria Șimleu Silvaniei la 1 an și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (compusă din 232 de acte materiale).

Preotul More Mihaly a scăpat cu o condamnare blândă în 2018, deoarece a făcut un acord de recunoaștere cu procurorii. Inițial dosarul a fost înaintat spre judecată la Judecătoria Zalău, dar pentru faptul că soția lui Gabriella este magistrat la instanța din Zalău, dosarul a fost mutat la Judecătoria Șimleu.

Sentința Judecătoriei Șimleu Silvaniei în dosarul penal nr. 2202/309/2017:

„Condamnă pe inculpatul M. Z. M. L., la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată(compusă din 232 de acte materiale). În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.