Ce proiecte pe fonduri europene pregătește Primăria Șimleu Silvaniei?

În cadrul unei sesiuni online transmisă pe Facebook, primarul Orașului Șimleu Silvaniei a oferit detalii despre sesiunea 2021-2027 prinvind atragerea fondurilor europene și a enumerat și câteva proiecte la care se lucrează.

Septimiu Țurcaș, care este și prim-vicepreședintele PNL Sălaj, susține că în următoarea sesiune de finanțare fondurile europene alocate Regiunii Nord-Vest sunt în valoare de 550 milioane euro, din care 65% vor fi alocate către municipiile reședință de județ, iar diferența de 35% către municipii și orașe, dar în funcție de numărul de locuitori din fiecare localitate.

În acest context, primarul Șimleului a anunțat că administrația de sub Măgura lucrează la un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public de 1 milion de lei prin Fondul de Mediu, scopul proiectului fiind reducerea emisiilor de carbon prin înlocuirea corpurilor eletrice cu becuri pe LED.

Totodată, primarul Septimiu Țurcaș anunță că are în vedere să întocmească o Strategie de Dezvoltare a orașului pentru a putea aplica și obține fonduri europene consistente pentru dezvoltarea orașului pe tot ce ține de mobilitate urbană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *