„Cerul pe pământ !” – Sfințirea Bisericii Sfântul Nicolae din Zalău (str. Cransei)

În ultima duminică din luna septembrie la Zalău va avea loc poate cel mai important eveniment religios din Sălaj și chiar din regiune. Pe 27 septembrie are loc sfințirea Birericii Ortodoxe Sfântul Nicolae – cea mai tânără parohie din Zalău, păstorită de preotul paroh dr. Ionuț Pop, vicar eparhial al Episcopiei Sălajului.

După 11 ani jertfă și slujire lui Dumnezeu, părintele paroh Ionuț Pop, împreună cu credincioșii din parohie vă invită să luați parte la bucuria sfințirii celei mai noi biserici din Zalău.

Slujba de sfințire începe de la ora 09.00 și va fi oficiată în mod solemn de un număr mare de ierarhi și de un ales sobor de preoți și diaconi. La eveniment au confirmat deja prezența cele mai importante fețe bisericești printre care amintim:

  • Înalt Presfințitul Părinte Teofan – Mitropolitul Moldovei și Bucovinei;
  • Înalt Presfințitul Părinte Andrei – Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului;
  • Înalt Presfințitul Părinte Calinic – Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului;
  • Presfințului Părinte Andrei – Episcopul Covasnei și Harghitei;
  • Presfințului Părinte Visarion – Episcopul Tulcii;
  • Presfințului Părinte Gurie – Episcopul Devei și Hunedoarei;
  • Preasfințitul Părinte Galaction – Episcopul Alexandriei și Teleormanului
  • Presfințului Părinte Petroniu – Episcopul Sălajului.

La strană răspunsurile vor fi date de Corala „Armonia” din Constanța.

„Sfințirea bisericii cu hramurile Sf. Nicolae și Sf. Toma din Zalău este un eveniment mare și binecuvântat pentru Biserica noastră în general, dar în mod special pentru comunitatea harnică și darnică a acestui oraș, care se adună în noua biserică pentru a păstra vie flacăra credinței ortodoxe strămoșești și a spori dragostea față de valorile spiritualității și culturii românești.

Pe această cale invit toți sălăjenii să fie părtași acestui moment istoric pentru Sălaj și pentru mântuirea credincioșilor noștri”, a transmis părintele paroh dr. Ionuț Pop. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.