Comuna Hereclean realizează investiții importante în toate satele aparținătoare

În frunte cu primarul Dobrai Francisc și alături de o echipă de consilieri locali dedicați, comuna Hereclean a cunoscut o dezvoltare continuă, astfel că în ultimii ani au fost demarate proiecte importante pentru a crește calitatea vieții cetățenilor.

Capelă în fiecare sat

Primăria Hereclean construiește câte o capelă mortuară în fiecare sat, aici având o contribuție importantă și cetățenii. Astfel că în perioada 2019-2020 au fost costruite sau se află în execuție capele mortuare în satele Dioșod, Panic și Guruslău.

Educația, o prioritate la Hereclean

Primarul Dobrai Francisc pune accent pe educație și investește sume importante pentru a oferii condiții excelente elevilor și preșcolarilor, astfel încât aceștia să înregistreze rezultate cât mai bune.

În acest moment, grație unor proiecte câștigate pe PNDL Primăria Hereclean a reabilitat total și dotat complet Școala din Dioșod (proiect finalizat), construiește o grădiniță nouă în Guruslău (clădirea veche a fost demolată și a fost emisă autorizația de construire pentru cea nouă) și se consturiește un gard cu porți și accese la Școala din Hereclean în lungime de 120 metri cu o valoare de 150 mii lei din bugetul local.

Continuă asfaltarea străzilor în Badon, Hereclean și Panic

Este vorba de un proiect european prin care se vor asfaltat peste 13 km.  Lucrările au început în primăvara acestui an. În Bocșița au fost finalizate lucrările de asfaltare, dar au rămas de exeuctat acostamente și șanțuri betonate. La Dioșod a rămas de asfaltat o străduță, iar în Guruslău mai sunt de asfaltat două străduțe mici. Acuma se lucrează în satul Badon, urmând să înceapă lucrările și în satele Hereclean și Panic.

La finalul lucrărilor de asfaltare, firma va realiza acostamentele și șanțuri betonate, așa cum sunt prevăzute în contract. Această investiţie are o valoarea de 1,7 milioane de euro, din care 700.000 de euro este contribuţia Primăriei Hereclean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.