Conducerea Primăriei Zalău cere premierului Orban să deblocheze proiectele pe fonduri europene

Scrisoare deschisă către Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban

Municipiul Zalău trece printr-un amplu proces de dezvoltare cu fiecare investiție nouă care este demarată sau finalizată. Administrația locală a făcut toate eforturile pentru ca Zalăul să beneficieze de absorbția fondurilor europene într-o proporție însemnată, fiind cuprinse domenii importante: mobilitate urbană, infrastructură școlară, spații verzi și creșterea eficienței energetice pentru clădiri publice și rezidențiale.

Suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă creșterea calității vieții comunității și acordăm importanță fiecărui proiect care duce la transformarea orașului și apropierea de standardele europene. Municipiul Zalău se bucură de absorbția unor sume consistente atrase din fonduri europene și, până nu de mult, de fonduri guvernamentale.

În lista de investiții a municipiului Zalău sunt câteva proiecte blocate la ministerele de resort din Guvernul României, iar deblocarea acestora este foarte importantă pentru modernizarea orașului. Vă solicităm, domnule Prim-ministru, să dispuneți măsurile care se impun pentru deblocarea situației existente și semnarea cât mai repede a contractelor de finanțare.

Insistăm, domnule Prim-ministru, să aveți în vedere următoarele proiecte importante pentru Municipiul Zalău:
– Varianta de ocolire a municipiului Zalău;
– Teren de sport TIP 1;
– Bazin didactic de înot;
– Reabilitarea și modernizarea Pieței Iuliu Maniu și a Pieței 1 Decembrie 1989, pietonizarea străzii Unirii și reabilitarea DJ 191 C (str. Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății);
– Amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate – etapa II;
– Modernizarea și extinderea iluminatului public – etapa II.

Aceste proiecte înseamnă, în bună parte, fonduri europene atrase, iar deblocarea acestora reprezintă 67 de milioane de euro, sumă care contribuie semnificativ la transformarea Municipiului Zalău într-un oraș modern, într-un oraș european.

Cu respect și considerație,

Ionel Ciunt,
Primarul Municipiului Zalău

Teodor Bălăjel,
Viceprimarul Municipiului Zalău

Nicolae Fazakas,
Vceprimarul Municipiului Zalău

Călin Cristian Forț,
Administratorul Public al Municipiului Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.