COVID-19: 80 de cazuri noi și două decese cauzate de virusul ucigaș

Astăzi, 17.10.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă astfel:

■ 1411 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;

■ 80 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;

■ 677 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;

■ 692 cazuri pozitive în prezent, din care, 160 persoane spitalizate, iar 532 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie);

■ 1251 persoane aflate în carantină la domiciliu;

■ 42 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

■ Potrivit INSP, în ultimele 24 de ore au fost inregistrate 2 persoane decedate, diagnosticate cu COVID-19:

– Deces nr. 41 (deces național 5774)

Sex: Feminin;

Vârstă: 43 ani;

Dată confirmare: 28.09.2020

Dată deces: 14.10.2020

Comorbidități : Ciroză hepatică etanolică, Trombocitopenie, Anemie moderată, Infecție urinară.

– Deces nr. 42 (deces național 5775)

Sex: Feminin;

Vârstă: 80 ani;

Dată confirmare: 28.09.2020

Dată deces: 14.10.2020

Comorbidități : Boală Crohn, Insuficiență renală cronică.

■ Incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, la nivelul județului Sălaj este de 2,07.

■ ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE PE RAZA JUDEȚULUI SĂLAJ

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate 117 societăți comerciale, precum şi 52 de mijloace de transport persoane, dintre care 47 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 310 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 8250 lei.

Totodată, au fost desfășurate și nouă acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate alte 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7250 lei.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

■ Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.