Cristian Terheș, reacție dură în Parlamentul European pe tema fondurilor europene trimise către România

Cristian Terheș – președinte PNȚCD Sălaj și europarlamentar în Parlamentul European, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai vocali politicieni români din noua legislatură, asumându-și poziții publice directe și tranșante pe diverse subiecte.

Pe 5 octombrie în plenul Parlamentului European, europarlamentarul Terheș a avut o reacție dură în timpul dezbaterilor unde a susținut că raportul cu privire la România nu este nici obiectiv, nici profesionist.

Cristian Terheş – europarlamentar al Grupului ECR:Doamnă președintă, am ascultat cu foarte mare atenție colegii în acest Parlament vorbind despre condiționarea fondurilor europene pentru respectarea statului de drept. Orice persoană din Uniunea Europeană care a ascultat această dezbatere s-ar fi așteptat ca astăzi să audă experți ori să audă colegi în acest Parlament care să vorbească despre argumente, despre principii, despre valori și despre metode de măsurare a ceea ce înseamnă statul de drept în Europa.

Ceea ce am auzit astăzi, însă, este despre implementarea acestui mecanism de condiționare a fondurilor europene sub pretextul respectării statului de drept, în fapt, pentru a presa diverse state sau guverne sau pentru a condiționa banii pentru anumite guverne, dacă nu acceptă o anumită direcție care vine de la Bruxelles. Ideea statului de drept este de a lăsa argumentele să bată majoritatea.

S-a vorbit astăzi, în această sală, despre faptul că există o anumită majoritate. Nu s-a vorbit însă despre argumente. O colegă din Renew vorbea despre faptul că acest raport trebuie, și citez, „să fie un raport profesionist și obiectiv”. Avem cazul raportului cu privire la România care nu este nici obiectiv, și nici profesionist”, a fost discursul dur al europarlamentarului sălăjean Cristian Terheș în cadrul dezbaterii condiționalitatea referitoare la statul de drept în contextul fondurilor europene 2021-2027 și al Next Generation EU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.