Curtea de Apel Cluj decide soarta primarului Septimiu Țurcaș condamnat pentru corupție

După ce Tribunalul Maramureș l-a condamnat la data de 20 iulie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție, primarul Septimiu Țurcaș a atacat decizia magistraților maramureșeni și a făcut apel patru zile mai târziu, pe 24 iulie.

Curtea de Apel Cluj – instanță care va judeca apelul în acest dosar penal de corupție a stabilit deja primul termen de jucată pentru data de 9 septembrie.

Septimiu Țurcaș riscă inclusiv o condamnare cu executare 

Fost lider al PNL Sălaj, primarul Septimiu Țurcaș a fost suspendat din partid după condamanre și totodată a pierdut susținerea partidului în alegerile locale. Țurcaș candidează independent, fără sigla PNL, dar Bode a anunțat că-l susține în continuare.

Țurcaș a fost acuzat de comiterea a cinci infracțiunei, dar a fost condamnat doar pentru una: abuz în serviciu, infracțiune asimilată celor de corupție și se predepsește cu până la 7 ani de închisoare cu executare.

Primarul Septimiu Țurcaș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, o pedeapsă blândă zicem noi. Dar faptul că a decis să facă apel, soarta acestui dosar poate să se întoarcă 180 de grade.

Scenariu 1: instanța respinge apelul și menține condamnarea de 3 ani cu suspendare

Scenariu 2: instanța respinge apelul ți rejudecând cauza îl condamnă la închisoare cu executare

Scenariu 3: admite apelul și judecătorul îi stabilește o pedeapsă mai blândă

Scenariu 4: admite apelul și judecătorul îl achită pe Țurcaș. Acest scenariu ar fi o surpriză pentru tot județul, dar în special pentru tot spectrul politic.

Jocurile politice din Sălaj pentru alegerile locale din 27 septembrie atât la Primăria Șimleu Silvanei, cât și la Consiliul Județean, dar mai ales pentru alegerile parlamentare din decembrie, depind foarte mult de decizia finală în acest dosar dat de magistrații Curții de Apel Cluj.

 

One thought on “Curtea de Apel Cluj decide soarta primarului Septimiu Țurcaș condamnat pentru corupție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.