Dan Ghiurco favorit în cursa pentru Camera Deputaților pe lista PSD Sălaj

Mai sunt doar câteva până când expiră termenul de depunere a candidaturilor la alegerile parlamentare, iar PSD Sălaj trebuie să facă săptămâna aceasta alegerea deșteaptă și să anunțe candidații potriviți să deschidă listele la Camera Deputaților și la Senat.

Alegerile parlamentare constituie cel mai important test pentru PSD Sălaj – ori se revigorează și aduce soluții noi în Sălaj, pentru a lupta de la egal la egal cu partidele de dreapta, ori rămâne ancorat într-un trecut perdant.

Surse din partid susțin că s-au înscris în cursa pentru alegerile parlamentare Dan Ghiurco – primarul Jiboului, Pop Gheorghe – senator, Sergiu Panie – vicepreședinte CJ Salaj, Călin Forț – administrator public, Florin Florian – fost prefect și Ovidiu Costinaș – președinte TSD Sălaj.

PSD Sălaj trebuie să ia cea mai bună decizie. Alegerile locale au indicat cât se poate de limpede care îi este potențialul dupp startul de reformă din primăvară, prin preluarea conducerii de către Ionel Ciunt, cel mai bine cotat om politic din județ.

Ciunt a câștigat detașat alegerile la Zalău cu peste 50% din voturi, în creștere cu zece procente față de scorul pe care l-a obținut când a devenit primar, la alegerile din 2016.

La fel cum Ionel Ciunt a schimbat imaginea Zalăului cu o echipă de oameni practici și cu fonduri europene, așa a făcut și Dan Ghiurco la Jibou.

Dan Ghiurco a câștigat la un scor categoric al doilea mandat de primar în Jibou, datorită investițiilor realizate cu fonduri europene, prin care a schimbat total imaginea orașului.

Dan Ghiurco și Ionel Ciunt sunt cele două personalități marcante ale PSD, fără de care partidul nu ar fi avut șanse la locale, scorul pe județ fiind edificator. Sunt oamenii care țin partidul în prim-planul politicii sălăjene prin ceea ce fac și aduc voturi și imagine pozitivă pentru PSD.

Ca să se poată impune, PSD Sălaj trebuie să propuna cei mai buni și mai competenți oameni la parlamentare. Lideri adevărați, cu o imagine impecabilă și care și-au asumat deja reforme în administrație. O alegere greșită a candidaților și o înfrangere la parlamentare ar însemna pentru PSD Sălaj o lovitură decisivă în actualul context politic.

Dan Ghiurco este una din variantele câștigătoare. La alegerile locale a scos în față tinerii, i-a promovat și a câștigat. Astăzi, PSD Jibou are în Consiliul Local Jibou 8 consilieri, din care 5 sunt tineri sub 40 de ani. Dan Ghiurco a reușit să aducă de partea lui tinerii, i-a responsabilizat și i-a încurajat să facă pasul spre politică.

Orașul Jibou, la fel ca și Zalăul, au administrații social-democrate, iar conducatorii lor au pus întotdeauna accent pe dezvoltare, au atras fonduri europene și au dezvoltat comunitățile peste așteptări.

Alegerile interne din PSD în 2016 pentru parlamentare au fost „trucate”

In anul 2016, Dan Ghiurco a mai candidat la alegerile parlamentare în cadrul PSD Sălaj, unde sforile au fost trase pentru Iuliu Nosa. Partidul a făcut alegeri interne, iar pentru prima poziție la Camera Deputaților s-au bătut Dan Ghiurco și Iuliu Nosa. Rezultatul votului a fost în favoarea lui Dan Ghiurco, însă conducerea partidului l-a susținut în continuare pe eternal Iuliu Nosa. A fost un episod negru pentru PSD, lucru care nu a făcut cinste partidului și care nu se va mai repeta. Este momentul liderilor adevărați să reprezinte cu cinste Sălajul și pe sălăjeni, iar un astfel de om este Dan Ghiurco.


Cine este Dan Ghiurco și cel recomandă pentru a candida la funcția de deputat?

Inginerul Dan Ghiurco s-a născut în anul 1967 în comuna Someş-Odorhei, judeţul Sălaj şi de la vârsta de 11 ani locuieşte în Jibou. A absolvit Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din localitate, după care a urmat cursurile Universităţii Tehnice Petroşani.

După absolvirea facultăţii a ocupat mai multe funcţii:

  • 1992-1996 – inginer la Exploatarea Minieră Sărmăsag, Sălaj.
  • 1996-2000 – şef de sector la Exploatarea Minieră Sărmăsag, Sălaj.
  • 2000-2004 – director la Exploatarea Minieră Jibou, Sălaj.
  • 2004-2016 – director firmă privată.

În anul 2010 a absolvit un master în Administraţie Publică la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” Arad.

Este membru PSD din anul 2008, cu două mandate de consilier judeţean (2008-2016) având şi calitatea de preşedinte al Comisiei economice din cadrul Consiliului Judeţean Sălaj.

În 2015 a fost ales preşedintele organizaţiei PSD Jibou, calitate deţinută până în prezent. La alegerile locale din iunie 2016 și septembrie 2020 a fost ales în funcţia de primar al oraşului Jibou. Dan Ghiurco este căsătorit şi are două fete.

A intrat în politică, din dorinţa de a munci  în slujba cetăţenilor

”În 2008, la solicitarea conducerii PSD Sălaj, dar în acelaşi timp de nemulţumirea mea faţă de modul şi ritmul în care se derulau lucrurile în Jibou, am decis să accept provocarea de a mă implica în viaţa publică”, Dan Ghiurco, primarul oraşului Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.