DNA: Director UNIFARM, a luat mită 760 mii euro pentru achiziția unor măști de protecție

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că-l va demite pe directorul UNIFARM, dacă board-ul firmei nu-l va înlocui rapid din funcție. Managerul companiei de stat care gestionează achiziționarea de materiale sanitare pentru spitalele din România, este acuzat de procurorii anticorupție că a cerut 760.000 mită pentru achiziționarea de măști și combinezoane în timpul pandemiei.


DNA îl acuză de asemenea de abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență. Pentru mita promisă, Adrian Ionel ar fi semnat cu o firmă din Turcia, un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale. Iar când au fost livrate, materialele de protecție s-au dovedit de o calitate mult mai slabă decât cea prevăzută în contract. De cealaltă parte, managerul acuzat, Adrian Ionel, se declară nevinovat.

Procurorii DNA susțin că directorul Adrian Ionel ar fi negociat personal termenii contractului cu un personaj care, la data semnării contractului, nu apărea nicăieri în hârtiile oficiale.

Directorul general al Unifarm s-a întâlnit cu intermediarul la un restaurant din București, cu câteva zile înainte de a fi închis, în starea de urgență. Discuțiile au vizat, acuză procurorii, condițiile de atribuire a contractului în valoare de 300 de milioane de lei, iar intermediarul ar fi pretins un comision de 18 la sută, adică 5,8 milioane de lei, din care 760.000 de euro urmau să ajungă la Adrian Ionel.

Anchetatorii acuză că, deși starea de urgență încă nu era instituită, UNIFARM ar fi încălcat toate procedurile de atribuire a acestui contract.

Corpul de Control al ministrului Sănătății face de mai multă vreme verificări la UNIFARM, inclusiv în privința achizițiilor pentru combaterea COVID-19. În orice caz, Nelu Tătaru e gata să-l demită pe Adrian Ionel.

Adrian Ionel a fost plasat sub control judiciar, nu are voie să își exercite funcțiile de la UNIFARM, să iasă din Ilfov sau să ia legătura cu părțile din dosar.


Iohannis le transmite oamenilor care sunt cu apa până la gât să:
➡️fie vigilenți și pre-cauți
➡️Să-și ia umbrelele și să se alăture luptei împotriva schimbărilor climatice
➡️ Eventual să se spele și pe mâini🤭… așa cum președintele s-a spălat pe mâini în cazul tunurilor uriașe de la UNIFARM date de ”Guvernul Său”.
Sub ochii săi îngăduitori, a crescut o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici. Nicio mască de la Guvern nu a ajuns la oameni. La fel și acum, niciun sprijin concret pentru cei sinistrați. Pentru ei nu mai sunt bani
Doar vorbe și povețe motivaționale despre cum pot schimba lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *