Dorel Labo s-a transferat la PNL – un politician traseist care a schimbat deja trei partide

Dorel Labo este consilierul local din Zalău care se laudă în declarația de avere cu 13 proprietăți, majoritatea cumpărate în perioada când era viceprimar în Zalău. Labo a fost viceprimar în perioada 2004 – 2008 din partea PNL. A schimbat însă trei partide, PNL, PDL și PNTCD. Acum este un lipitor de afișe al ministrului Bode, la PNL Zalău.
Dacă pe plan politic Labo este un traseist, asimilat „trădătorilor”, ]n afaceri a ajuns la sapă de lemn. Firma sa, Gorunul Com, avea înregistrate pe 31 martie 2018 datorii către bugetul de stat de 2,3 milioane de lei, adică peste 500.000 de euro. Cealalta firma a domnului Labo, Librăriile Sălajului, redenumită Phoenix Book avea și ea datorii în sumă de 6 milioane de lei, însă se afla în faliment. Sa mai amintim ca firma Gorunul Com avea are si alte datorii. Daca le adunam, insumeaza 17 milioane de lei, adica 3,6 milioane de euro, din care 500.000 de euro sunt către ANAF!
Să trecem puțin prin istorie, pentru că istoria rămâne cea mai frumoasă poveste
Dorel Labo ajunge în anul 2000 consilier local în Zalau. In plina ascensiune politica, in anul 2004 candideaza la functia de primar al orasului și termina batalia electorala pe locul trei. Candida pe atunci din partea PNL Sălaj și reușea să strângă 21,15 la suta din voturi, adica 4.800 de oameni si-au pus increderea în Labo. Ajunge viceprimar al Zalaului în primul mandat a lui Radu Căpilnasiu de primar. In preajma alegerilor locale din 2008 se face rocada, Labo pleaca din PNL, iar Capilnasiu din PDL. Dorel Labo candideaza in 2008 din partea PDL și strange 12,9 la suta din voturi, adica 2.800 de alegatori au pus stampila de vot pe Dorel. Tot in 2008, fostul viceprimar ajunge celebru pentru ca și-a pus copii pe afis.
Imediat dupa ce a pierdut alegerile locale din 2008, Dorel Labo s-a facut nevazut. A iesit din politica si s-a ocupat de altceva. A reaparut insa in 2016. A intrat in PNTCD si a ajuns consilier local cu 4,5 la suta din voturi (1000 voturi). A tradat insa doctrina lui Iuliu Maniu si Corneliu Coposu si s-a aliat cu PNL-ul ministrului Lucian Bode, sperând să obțină un nou mandat de consilier.

One thought on “Dorel Labo s-a transferat la PNL – un politician traseist care a schimbat deja trei partide

  1. mama, ce afaceri facea asta cu libraria lui! Cum dadea tablete la suprapret pe banii pentru carti acordati profesorilor! le dadea aproape la pret dublu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.