Dosare penale pentru alcool și droguri la volan pe drumurile din Sălaj

Trei dosare penale au întocmit polițiștii din Sălaj la sfârșitul săptămânii trecute, pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

►Primul dosar a fost întocmit de polițiștii din cadrul Biroului Rutier. La data de 9 octombrie a.c., ora 21.50, un tânăr de 25 de ani, din județul Galați, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările efectuate de polițiști au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

► O zi mai târziu (10 octombrie a.c., ora 21.10), polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu colegii lor de la ordine publică, au depistat un tânăr de 25 de ani, din Zalău, care conducea autoutilitara pe strada Crișan, din municipiu. Acesta a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Întrucât avea un comportament necorespunzător a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii de substanțe psihoactive. De asemenea, în maşină a fost găsit un plic din folie de aluminiu în care se afla substanță vegetală, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

►Ultimul dosar a fost întocmit de poliţiştii din Jibou, duminică, 11 octombrie a.c. Un bărbat de 35 de ani, din Jibou, a fost oprit pentru control, la ora 11.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Nuferilor din localitate. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o aloare pozitivă, respectiv 0,89 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiști au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităților de parchet competente, cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.