Eurodeputatul Cristian Terheș a preluat conducerea PNȚCD Sălaj și cheamă alături de el toți tinerii sălăjeni

Tot mai mulţi sălăjeni încep să se apropie de cunoscutul partid care a făcut istorie, graţie europarlamentarului care a preluat conducerea PNȚCD Sălaj și lucrează la consolidarea organizaţiilor locale


Odată cu pierderea alegerilor din 2000, PNŢCD a continuat să scadă în intenţie de vot în judeţul Sălaj, ajungând de la un partid care avea organizaţii în toate comunele în judeţ, să obţină în 2012 doar 2,9 la sută din voturi.

Cauzele au fost multiple. În prezent marea majoritate a celor care conduc destinele PNL Salaj sunt foşti membri PDL, care anterior au fost în PNŢCD (actualul prefect Virgil Țurcaș – fost lider PNȚCD).

La ultimele alegeri, cele din 2016, PNŢCD nu a mai avut listă de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Sălaj, ci doar în unele comune. PNŢCD a reuşit să obţină în 2016 şapte mandate de consilieri locali, din care unul în Zalău, dar şi un viceprimar în Cristolţ.

Salvarea ţărăniştilor vine tocmai de la Bruxelles. Europarlamentarul originar din Zalău, Cristian Terhes a preluat frâiele partidului şi a contactat toţi vechii ţărănişti din judeţ. A reuşit deja să concretizeze organizaţii locale în mai multe comune din judeţ, iar principiul de bază după care se ghidează noul lider Terheş este atragerea cât mai multor tineri în partid.

“Vreau să dau şansa cât mai multor tineri să se implice în politică şi să facă o diferenţă pozitivă în comunităţile lor. Sunt deschis să sustin, de aceea, orice proiecte benefice pentru comunităţile din Sălaj şi să dau şansa promotorilor acestor proiecte bune să candideze pe locuri eligibile la alegerile locale pentru a şi le pune în practică în folosul sălăjenilor”, a transmis Cristian Terheş.

Cristian Terheş este originar din Zalău, iar în 2002 a plecat în SUA, unde a fost preot greco-catolic şi director de Business Intelligence până în 2019 când, în urma unei înţelegeri între PNŢCD şi PSD, a candidat la europarlamentare pe lista PSD, fiind ales pe locul 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *