Focar de Pestă Porcină Africană la mistreț în Valcău de Jos

DSVSA Sălaj a anunțat un nou focar de PPA în comuna Valcău de Jos, la un mistreț găsit mort într-o pădure din apropierea localității Subcetate. MIstrețul a foste depistat mort la date de 24 iulie.

„În cursul zilei de astăzi am primit documentele privind focarul de PPA la mistreț depistat de DSVSA Sălaj într-o pădure de pe raza comunei noastre. În perioada imediat următoare urmează să adoptăm toate măsurile prevăzute de lege privind limitarea răspândirii acestei boli.

Pe această cale doresc să fac un apel către toți locuitorii comunei Valcău să evite deplasările prin pădurile de pe raza comunei noastre și să fie precauți. Cetățenii care locuiesc în proximitatea pădurilor, recomand să-și țină animalele domestice închise în gospodărie, deoarece virusul se transmite foarte ușor.

Vreau să transmit tuturor cetățenilor că Primăria Valcău de Jos va lua toate mărusile necesare pentru închiderea focarului de PPA și îndemn cetățenii la calm pentru că vom trece cu bine și peste această încercare”, a transmis primarul Ioan Roșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.