Fondurile Europene – principala sursă de finanțare a proiectelor de dezvoltare a Zalăului

Primăria Municipiului Zalău sub conducerea primarului Ionel Ciunt și a echipei sale – viceprimarii Teodor Băljel, Nicolae Fazakas și administratorul public Călin Forț, a depus cerere pentru finanțare din fonduri europene 33 de proiecte. Dintre acestea, au fost semnate contracte de finanțare și sunt în implementare 27 de proiecte, iar șase proiecte au fost finalizate deja.

Valoarea cererilor de finanțare semnate și a celor aflate în etapă de precontractare este de aproape 100 milioane euro.

Au fost valorificate și alte surse de finanțare prin intermediul cărora în municipiu se pot realiza proiecte de dezvoltare. Astfel, au fost depuse și finanțate două proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 12,03 milioane lei, din care un proiect este finalizat (modernizarea străzii Cloșca).

De asemenea, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost obținută în anul 2019 finanțarea de 1.646.664,04 lei pentru transformarea blocului Silvania-Astralis în bloc de locuințe sociale, un proiect finalizat deja.

Prin Autoritatea Fondului de Mediu este finanțat și se implementează acum un proiect în valoare de 702.943,03 lei, iar prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) este în execuție proiectul de ”Reabilitare, modernizare și dotare a Cinematografului Scala”. Tot prin intermediul C.N.I. s-au făcut demersurile în vederea finanțării obiectivelor de investiții ”Bază sportivă TIP 1”, ”Bază sportivă TIP 2” și ”Bazin didactic de înot”.

Pe lângă proiectele care vizează investițiile sau îmbunătățirea serviciilor publice, Primăria Municipiului Zalău este partener sau beneficiar în cadrul unor proiecte soft de colaborare internațională! Două dintre aceste proiecte sunt BEACON și TRAM, cu obiective în creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea mediului înconjurător.

De asemenea, Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială, a încheiat un parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sălaj pentru implementarea proiectului “O șansă pentru vârstnici”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.