FOTO: Primul autobuz electric din gama de 12,5 metri a ajuns la Zalău

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt a anunțat duminică, că primul autobuz electric din gama de 12,5 metri a sosit în parcul auto de la SC Transurbis SA. Acesta face parte din proiectul finanțat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport în comun din Municipiul Zalău, care prevede achziția a 20 de autobuze electrice – 10 autobuze din gama de 10 m și 10 autobuze din gama de 12,5 m.

Proiectul mai cuprinde stații de încărcare și sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, informare călători și monitorizare călători. Este vorba de un proiect pe fonduri europene cu o valoare totală de 60 de milioane de lei.

Celelalte 9 autobuze electrice din gama de 12,5 metri urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că începând din decembrie transportul public va fi deservit exclusiv cu autobuze electrice.

„Sunt bucuros că s-a reluat livrarea autobuzelor electrice. Este un proiect mare pe fonduri europene câștigat de Primăria Municipiului Zalău. Până la sfârșitul lunii noiembrie toate cele 20 de autobuze electrice vor ajunge în parcul auto al SC Transurbis și le vom introduce în trafic. Începând cu luna decembrie transportul în comun oferit de SC Transurbis SA Zalău va fi unul confortabil și exclusiv doar cu autobuze electrice”, a transmis directorul SC Transurbis, ing. Alin Oros.

Contractul cu reprezentanții Asocierii SC Anadolu Automobil Rom SRL – SC Aic Trucks SRL – SC Radcom SRL a fost semnat în la începutul lunii octombrie 2019. Potrivit contractului, firma cehă se obligă să furnizaze 20 de autobuze electrice (10 autobuze de 10 metri; 10 autobuze de 12,5 metri), instalarea a șase stații de încărcare rapidă, 20 de stații de încărcare lentă, două transformatoare pentru stații, dar și alte dotări care vor ridica mult standardul în transportul public din Zalău – sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze, sisteme de informare și monitorizare a călătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.