Hereclean: Continuă modernizarea infrastructurii rutiere și asfaltarea străzilor în toate satele

Printr-un proiect european, la care are o cotribuţie şi Primăria, în comună se asfaltează peste 13 km de străzi şi ulţie. Deja în trei sate lucrările sunt spre finalizare, proiectul urmând să fie terminat până la finalul anului


Datorită unui proiect european, în comuna Hereclean se derulează ample lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere. Prin această lucrare, în comună se vor asfaltat peste 13 km, iar autorităţile au inclus pentru asfaltare toate satele, inclusiv cea mai mică localitate, Bocşiţa.

Şantierul a început în primăvara acestui an, iar lucrările sunt avansate, în condiţiile în care în trei sate sunt aproape terminate.

Aproximativ 3 km de străzi şi uliţe sunt prevăzuţi să se asfalteze în Badon şi Dioşod, în timp ce la Hereclean sunt prevăzuţi pentru asfaltare aproximativ 2 km. În Bocşiţa şi Guruslău s-a asfaltat mai bine de 1 km, iar tot 1 km se va asfalta şi în Panic.

Întreg proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere se va finaliza în aceast an. “Dacă nu vor fi probleme deosebite, lucrările se vor finaliza până la finalul anului. Cu acest proiect, comuna are asfalt pe străzi şi uliţe în proporţie de peste 90%”, a mai spus primarul Dobrai Francisc.

Această investiţie are o valoarea de 1,7 milioane de euro, din care 700.000 de euro este contribuţia Primăriei Hereclean.

Comuna va avea asfalt în proporiţie de peste 90%, dar autorităţile locale au în plan să asfalteze şi capetele de străzi pe care încă nu a ajuns asfaltul.

“S-a lucrat bine în această perioadă, iar în Bocşiţa s-a terminat de asfaltat. În Dioşod, lucrările sunt executate în proporţie de 90%, iar în Guruslău, aproximativ 80%. În momentul de faţă se lucrează în Badon şi Hereclean. Ne bucurăm că totul a decurs conform planului şi că lucrările sunt avansate. Se va asfalta şi în Panic, dar deocamdată acolo nu s-a ajuns, fiindcă s-a început din cealaltă parte a comunei”, a transmis primarul Dobrai Francisc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.