Informații privind situația epidemiologică existentă la nivelul Sălajului

Astăzi, 14.08.2020, ora 13.00, la nivelul județului Sălaj se înregistrează un număr de 179 persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 6 persoane cu Covid – 19, toate internate și s-a externat o persoană, declarată vindecată.

Din totalul celor 352 pacienți internați, 52 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19,( 47 din Judejțul Sălaj, și un pacient din alt județ) 10 pacienți sunt internați, având simptomatologie respiratorie, sugerând o posibilă infecție Sars-Cov-2 si 290 de pacienti sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 52 pacienți diagnosticați Covid- 19, 46 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 5 forme ușoare. Un bolnav este internat în secția ATI.

La Spitalului Orasenesc „Prof. Dr. I. Puscas„ Șimleu Silvaniei sunt internați 53 de pacienți, din care 6 sunt suspecți cu patologie respiratorie sugerând infecția cu Sars-Cov 2.

La data prezentului comunicat se află în carantină 436 persoane.
Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 61 unități administrativ teritoriale, 46 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 8 au câte un caz în evoluție, 4 au sub cinci cazuri în evoluție, 2 au sub zece cazuri în evoluție iar una are peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, în județul Sălaj sunt 51 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.