Informații utile pentru îngrijirea pomilor fructiferi – Fitofarmaciile ZOOFARM

Specialisti companiei Zoofarm, tinand cont de conditiile climatice din ultimele zile care au favorizat aparitia unor boli si daunatori in plantatiile de pomi fructiferi, va recomanda urmatoarele:

-paduchele de san-jose este un daunator polifag, considerat cel mai pagubitor daunator al livezilor pomicole si arbustilor fructiferi. Dintre arbustii fructiferi cei mai puternic afectati sunt coacazul si agrisul, care constitue adevarate focare de inmultire a daunatorului.

Pomii atacati si netratati au frunzisul mic, ingalbenit, dau recolte mici cu fructe de slaba calitate, fara valoare comerciala. Atacul pe fructe este foarte des intalnit sub forma de pete rosi-visini, circulare, larvele fiind frecvent localizate in zona caliciului si a pediculului.

Pentru prevenirea si combaterea acestui daunator si a altor daunatori care afecteaza concomitent plantatiile cum ar fi paduchele lânos, afidele precum si a agentilor patogeni ai rapanului, fainarii, patarii rosi, moniliozei, ciuruirilor va recomandam sa folositi in 2 tratamente consecutive la interval de 7-10 zile a uneia din urmatoarele combinatii de produse:

1. movento 100 SC- 1,875 l/ha + topsin 70 WDG- 0,07%
2. decis 0,45 l/ha + luna experience 400 SC- 0,75 l/ha
3. karate zeon- 0,02 l/ha + score 250 EC- 0,02%
4. mospilan 20 SG- 0,025% + captan 80 WDG- 0,15%

In solutia de stropire recomandam sa se adauge de fiecare data si un ingrasamant foliar.
Pentru alte informatii si pentru achizitionarea produselor va asteptam in fitofarmaciile Zoofarm din Zalau si Sarmasag. (specifica adresele)

Compania ZOOFARM are mai multe puncte de lucru, atât în Zalău, cât și în Sărmășag, Panic sau Coșeiu.

  • în Zalău pe str. Fabricii nr. 25

  • – în Panic pe E 81 nr. 1/R/3, lângă fabrica Flavoia

  • –  în comuna Sărmășag str. Principala nr. 1 B

  • – în comuna Coșeiu nr. 81

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *