Ioan Cheșeli candidează la parlamentare motivat de nedreptățile care se întâmplă poporului român

Zilele acestea PSD Sălaj își stabilește candidații pentru alegerile parlamentare, iar în cursa internă s-au înscris nu mai puțin de 10 candidați.

Printre membrii PSD care își doresc un fotoliu în Parlament se află și primarul Comunei Cristolț, Ioan Cheșeli, care tocmai a câștigat al 7-lea mandat.

Ioan Cheșeli este primar în Cristolț din anul 1996, reușind să câștige încrederea cetățenilor la fiecare scrutin, ajungând să fie cel mai longeviv primar social-democrat din PSD Sălaj la ora actuală. Din 2008 Ioan Cheșeli este președinte PSD Cristolț și vicepreședinte al organizației județene PSD. Cheșeli a mai fost vicepreședinte al ACOR Sălaj timp de un mandat.

Ioan Cheșeli are două facultăți terminate: a absolvit Universitatea de Agronomie și de profesie inginer agronom, dar a absolvit și Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul UBB Cluj.

„În anul 1996 am fost ales pentru prima dată primar, un primar la vremea aceea tânăr care avea doar 28 de ani împliniți. Aveam avantajul că eram localnic cunoscut și lumea mă știa că am absolvit o universitate, eram deja inginer agronom. Am lucrat un an de zile în învățământ ca profesor de biologie în perioada 1991-1992, iar în perioada 1992-1996 am fost specialist în cadrul Direcției Agricole Sălaj”, ne-a spus primarul Ioan Cheșeli. 

Cheșeli se prezintă ca un primar care s-a dedicat acestei responsabilități de edil, cu o prestanță profesionistă, motiv pentru care a ajuns la al 7-lea mandat de primar. În 27 septembrie, Cheșeli Ioan a câștigat Primăria Cristolț cu un scor de 45%, reușind să obțină 4 consilieri locali din totalul de 9, urmând negocieri pentru majoritate în Consiliul Local.

Cheșeli: „Sunt un om pregătit profesional, cu școala făcută la momentul potrivit”

Întrebat care sunt motivele pentru care a ales să candideze la alegerile parlamentare, Ioan Cheșeli spune că este un om pregătit din punct de vedere profesional, iar cele 6 mandate de primar i-au conferint expertiza necesară pentru a accede la un mandat de parlamentar.

„Făcâdu-mi școala la momentul potrivit, m-am pregătit pentru profesia de inginer agronom, apoi am făcut la frecvență redusă Facultatea de Științe Politice Administrative la UBB Cluj, având experiența celor 6 mandate de primar consecutive unde am lucrat cu oameni, dar cel mai mult a contat că am lucrat cu legi care majoritatea au fost făcute prost și îndreptate împotriva omului de rând, sunt doar câteva lucruri care m-au motivat să candidez pentru un loc în Parlamentul României. Candidez pentru nedreptățile care se întâmplă poporului român și la care asistă neputincioși legat de mâini și de picioare de 30 de ani. Mi-aș dori să contrubui la a îndrepta nedreptățile care s-au făcut poporului român și tuturor”, a declarat Ioan Cheșeli

Cheșeli vrea ca și primarii să aibă drept de vot, iar străinii să nu mai poată cumpăra terenurile României

Întrebat ce vrea să facă dacă ajunge în Parlament, Ioan Cheșeli spune că ar modifica legislația în așa fel încât primarii să poate vota în Consiliile Locale, iar pământul românesc să nu mai poată fi vândut străinilor.

„Vreau să modific Codul Administrativ, în sensul ca și aleșii locali, primarii să aibă drept de vot în Consiliile Locale. Și vă dau un exemplu. Primarul este ales prin votul direct al cetățenilor, primarul răspunde de tot ceea ce se întâmplă în comună, dar primarul nu are drept de vot în Consiliul Local. Asta în condițiile în care cel puțin unul dintre consilierii locali intră pe un număr de 30-40 de voturi la redistribuire și acel consilier poate înclina balanța privind o hotărâre pentru binele comunității, în condițiile în care primarul e simplu spectator. Mâine dacă aș fi ales deputat în Parlamentul României ăsta ar fi printre primele inițiative legislative. 

Un alt obiectiv care ne doare pe toți și care ție și de breasla mea. Cum e posibil să pierzi pământul României fără război? Cum e posibil să accepți să se vândă pământul României? E o ocupație indirectă. Acum nu mai e nevoie de tunuri și rachete, e nevoie de bani și de oameni inteligenți care să cumpere pământul unui stat și acel stat se poate considera ocupat. În acest sens ar fi prima inițiativă legislativă prin care nici un cetățean străin să nu mai poată cumpăra teren”, a declarat primarul Ioan Cheșelicandidat pentru Camera Deputaților. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.