Ionel Ciunt și Florin Florian față în față cu mediul de afaceri sălăjean

Joi, 3 septembrie, a avut loc o întâlnire între Asociația Oamenilor de Afaceri „Silvania” și candidații PSD la funcția de primar al Zalăului, Ionel Ciunt, respectiv la președinția Consiliului Județean Sălaj, Florin Florian.

Ovidiu Caraba, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri „Silvania” a transmis că s-au discutat probleme cu privire la infrastructură, sistemul sanitar, învățământ, economic, soluții pentru petrecerea timpului liber, etc.

Cu privire la dezvoltarea infrastructurii din Municipiul Zalău, s-a discutat despre realizărea unor noi culoare de mobilitate urbană, adică axa strada Mihai Eminescu-strada Simion Bărnuțiu-Valea Miții,  un drum de legătură din Dealul Gârceiului, pe lângă comuna Crișeni, care să coboare la Hereclean și să dea în șoseaua de centură a Zalăului. S-a mai discutat și despre o posibilă conexiune între cartierul Meseș și cartierul Sărmaș, peste deal.

Mediul de afaceri a fost foarte interesat și despre oportunitatea înființării unui parc industrial la Zalău. Aici părerile sunt împărțite. Primăria Zalău nu dispune de terenul necesar și este nevoită să achiziționeze 15-20 de hectare de teren, soluție de loc ușoară. Cei doi candidați PSD, Ionel Ciunt și Florin Florina, au susținut că vor avea în vedere și locații altele decât ce poate oeferi Zalăul. De exemplu comunele Nușfalău, Crasna sau Sărmășag, fiind ușor accesibile și poziționate lângă drumul european E 81 sau aproape de viitoarea autostradă.

Ionel Ciunt a mai vorbit despre proiectul care vizează amenajarea unui Dino Park în actualul parc Brădet.

Spital Județean Zalău are nevoie de un management eficient, susține Florin Florian

Despre dezvoltarea județului a vorbit Florin Florian, care a susținut că va continua proiectele începute de actuala conducere a Consiliului Județean (proiecte cu o valoare de aproximativ 420 de milioane lei pentru sănătate), adică extinderea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Zalău. Florin a pus accent în discursul său și necesitatea unui management de calitate în fruntea Spitalului Județean.

Florin Florian a mai transmis că, dacă va ajunge peședinte al Consiliului Județean, va îmbunătăți infrastructura rutieră și va realizarea o mai bună conectivitate între localitățile din județ. Florin Florian dorește să crescă gradul de informatizare și digitalizare în administrația publică județeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.