IPJ Sălaj: Mii de șoferi sancționați pentru viteză

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în primul semestru al acestui an, 8077 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 8077 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării, 663 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere. Din această cauză, în primul semestru al acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat nouă accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și 13 au fost rănite grav.

Alege viața!

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.