JIBOU: Au început lucrările de reabilitare a blocurilor O1 și O2

Orașul Jibou va avea anul acesta primele blocuri reabilitate din fonduri europene. Este vorba de lucrări de intervenție privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe O1 și O2.

Lucrarea este elaborată ca urmare a necesitătii constatate de Primăria Jibou de a crește performanța energetică a blocurilor situate pe strada  Garoafelor, nr. 3-5, bloc O1-O2.

Scopul lucrării este de a determina indicatorii tehnico-economici ai soluțiilor și măsurilor energetice a clădirilor rezultate în urma efectuării expertizei tehnice și a auditului energetic, în conformitate cu legislația din domeniul construcțiilor și cu reglementările tehnice în vigoare.

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco a declarat că este vorba de 80 de apartamente în cele două blocuri, iar în prezent blocurile se află în plin șantier.

„Din păcate este singura asociație de proprietari constituită legal

și pentru care noi am reușit să promovăm un astfel de proiect important. Investiția este finanțată în cotă parte astfel: 60% fonduri europene nerambursabile; 25% asociația de proprietari; 15 % Primăria Jibou din bugetul local. Pe lângă suma ce reprezintă 15 % din valoarea proiectului, Primăria Jibou a suportat toate cheltuielile, de loc mici, legate de Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic și implementarea proiectului.

Cu această ocazie mai fac încă un apel către proprietarii de apartamente din Jibou să se constituie în asociații de priprietari pentru că bate la ușă următorul exercițiu financiar. Este foarte important să reușim să pregătim proiectele cu finanțare europeană încă de anul acesta pentru a câștiga teren în fața altor primării”,

transmite primarul Jiboului, ing. Dan Ghiurco.

În cadrul proiectului vor fi executate următoarele lucrări: schimbarea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC în locuințele proprietarilor, dar și în spațiile comune (casa scării); izolarea termică a planșeului peste subsol; izolația termică a fațadelor (exterior); izolație termică a plașeului peste ultimul etaj; construire acoperiș nou; instalarea unui sistem de panouri solare electrice/ecologice; înlocuire instalați electrice în spațiile comune (casa scării); finisaje interioare spații comune (casa scării).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *