Lozna: Primarul Alin Pocol a câștigat un proiect pentru asfaltarea a încă 7 kilometri de străzi

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a aprobat pe 19 august, Lista-sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” din Programul Național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții.

Lista cuprinde 1.204 obiective pentru care se vor realiza, în principal, lucrări de:

  1. reabilitare și modernizare drumuri;
  2. realizare și amenajare de trotuare, șanțuri betonate și poduri;
  3. amenajare de intrări în curți;
  4. asfaltare străzi;
  5. amenajare de alei și pasarele pietonale;
  6. reparații sectoare de drum comunal.

Printre cele 24 de UAT-uri din Sălaj care au obținut finanțare de la CNI, se numără și comuna Lozna, condusă de primarul Alin Pocol, care a reușit câștigat banii pentru proiectul „Modernizare și reabilitare infrastructură rutieră în comuna Lozna”.

Proiectul cuprinde asfaltarea a 7 kilometri de străzi și ulițe în toate satele din comună, inclusiv șanțuri betonate și accese la proprietăți.

La finalizarea acestui proiect străzile din comuna Lozna vor fi acoperite cu asfalt în proporție de 100%.

”Investițiile pe care le face Guvernul României țin cont în permanență de nevoile oamenilor și de dreptul acestora de a beneficia de condiţii decente de viaţă, iar drumurile sigure și trainice sunt doar o parte din infrastructura de care au nevoie cetățenii României. Acesta este și criteriul care a stat la baza includerii celor peste 1.200 de obiective în lista-sinteză a drumurilor care vor fi modernizate de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Finanțarea acestor obiective se va realiza în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.