Magistrații au amânat a doua oară judecarea primarului Septimiu Țurcaș, condamnat pentru abuz în serviciu

Curtea de Apel Cluj – instanță care judecă apelul în acest dosar penal de corupție a amânat a doua oară judecarea cauzei, stabilind un nou termen pentru data de 4 noiembrie.

Prima amânare a Curții de Apel Cluj a avut loc pe 9 septembrie,  la cererea inculpaţilor pentru angajarea unor apărători. A fost stabilit un nou termen de judecată pentru data de 7 octombrie, când din nou judecata a fost amânată la solicitarea avocatului inculpatului Turcaș Septimiuc Cătălin în vederea pregătirii apărării.

După ce Tribunalul Maramureș l-a condamnat la data de 20 iulie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție, primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș a atacat decizia magistraților maramureșeni și a făcut apel patru zile mai târziu, pe 24 iulie.

Septimiu Țurcaș riscă inclusiv o condamnare cu executare 

Fost lider al PNL Sălaj, primarul Septimiu Țurcaș a fost suspendat din partid după condamanre și totodată a pierdut susținerea partidului în alegerile locale. Țurcaș a candidat independent, fără sigla PNL, dar cu susținerea totală a ministrului Lucian Bode. Rezultatul alegerilor l-au dat câștigător pe Țurcaș cu peste 60% din voturile valabil exprimate, astfel că a obținut al 5-lea mandat de primar al Șimleului.

Țurcaș a fost acuzat de procurori de comiterea a cinci infracțiuni, dar a fost condamnat doar pentru una: abuz în serviciu, infracțiune asimilată celor de corupție care se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare cu executare.

Primarul Septimiu Țurcaș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, o pedeapsă destul de blândă. Dar faptul că Țurcaș a decis să facă apel, soarta acestui dosar poate să se întoarcă 180 de grade.

Scenariu 1: instanța respinge apelul și menține condamnarea de 3 ani cu suspendare

Scenariu 2: instanța respinge apelul și rejudecând cauza îl condamnă la închisoare cu executare

Scenariu 3: admite apelul și judecătorul îi stabilește o pedeapsă mai blândă

Scenariu 4: admite apelul și judecătorul îl achită pe Țurcaș. Acest scenariu ar fi o surpriză pentru tot județul, dar în special pentru tot spectrul politic.

Jocurile politice din Sălaj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, depind foarte mult de decizia finală în acest dosar care urmează să fie dat de magistrații Curții de Apel Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.