Mirșid: Centrul de informare şi marketing turistic, realizat cu fonduri europene

Comuna Mirşid are potenţial turistic imens, mai ales că la Moigrad există unul dintre cele mai mari obiective turistice din Sălaj: Complexul Arheologic Daco-Roman “Porolissum”. Autorităţile locale pun mare accent pe turism, iar în 2014 au dat start construcţiei unui centru de informare şi marketing turistic, care s-a finalizat în 2016, cu bani de la Uniunea Europeană. Valoarea totală a investiției a fost de 200.000 euro – construcție clădire, plus dotări.

Acest centru are ca scop promovarea potenţialului turistic din comună şi din împrejurimi. Fiind amplasat pe drumul național DN1H, de la acest centru, turiştii care trec prin comună, primesc primele informaţii despre obiectivele şi traseele turistice care pot fi vizitate.

Totodată, la Centrul de informare şi marketing turistic se organizează activităţi de promovare şi păstrare a tradiţiilor locale, în incinta clădirii fiind amenajat şi un muzeu etnografic.
Activități organizate în cadrul Centrului de informare turistică Mirșid:
▪️ mărțișoare cusute și pictate cu modele tradiționale
▪️ pictatul ouălor de Paști
▪️ diferite evenimente patriotice la care participă elevi și cetățeni – Hora Unirii, Ziua Națională a României etc.
▪️ participare la diferite evenimente pe plan local și județean – Hada-ți pe la noi, Ziua Mondială a Turismului
▪️ promovarea producătorilor și a produselor din comună
▪️ parteneri la evenimentul culinar „Gusturi vechi cu impact azi” organizat de membri clubului Impact Lego CNS Zalău

Centrul de informare turistică din Mirșid este condus de directorul Ovidiu Bodea, care a pus mult suflet în amenajarea și funcționarea acestui centru. Directorul Ovidiu Bodea fiind pasionat și de pictură, a realizat cu titlu gratuit toate picturile de pe pereții centrului, dar și o frumoasă colecție de picturi pe pânză, care poate fi admirată de turiștii care-i calcă pragul.

De-a lungul timpului, în cei aproape 4 ani de când centrul funcționează, i-au călcat pragul mii de turiști din țară, dar și din străinătate. Un atuu pe care îl are Centrul de informare turistică din Mirșid, este muzeul etnografic amenajat în incintă, care găzduiește costume tradiționale locale, obiecte de uz casnic, picturi pe pânză și icoane, obiecte din lut și multe alte obiecte tradițonale de pe raza comunei Mirșid.
Datorită pasiunii pentru tradiție și artă, directorul Ovidiu Bodea organizează pe lângă activitățile curente, și excursii cu elevi și grupuri de turiști, vizitând frumusețile Sălajului și ale României, oferindu-se a fi ghid pe toată durata excursiei la fiecare obiectiv turistic vizitat.

Ovidiu Bodea a fost viceprimar al comunei Mirșid timp de 8 ani, în mandatele 2008-2016, fiind un bun profesionist în administrație, perioadă în care s-au realizat multe investiții în comună. Iar din 2016 și până în prezent Ovidiu Bodea este directorul Centrului de informare turistică Mirșid, având o bună colaborare cu conducerea actuală a Primăriei și Consiliul Local Mirșid.

Centrul de informare și marketing turistic din Mirșid vă invită să descoperim împreună frumusețile Sălajului 🇹🇩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *