Noi școli și grădinițe închise din cauza CORONAVIRUS-ului

În urma ședinței extraordinare a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj desfășurată, în data de 14 octombrie 2020, sub coordonarea prefectului județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș, au fost adoptate următoarele:
– 1 (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Normal nr. 7 din municipiul Zalău.
(2) Grădiniţa cu Program Normal nr. 7 din municipiul Zalău trece pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor preşcolarilor la activităţi/lecţii online.
– 2 (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem“faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru toţi preşcolarii din cadrul Şcolii Gimnaziale „Horea” Cizer.
(2) Şcoala Gimnazială „Horea” Cizer trece pe scenariul de funcţionare 3 (ROŞU), cu participarea tuturor preşcolarilor la activităţi/lecţii online.
– 3 (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru elevii clasei a III-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Pustă.
(2) Şcoala Gimnazială nr. 1 Pustă rămâne pe scenariul de funcţionare 1 (VERDE), conform Hotărârii CJSU Sălaj nr. 29 din 18.09.2020.
– 4 (1) Se aprobă reluarea cursurilor şcolare care presupun prezenţa „faţă în faţă“, pentru elevii/preşcolarii din cadrul următoarelor unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj: Şcoala Gimnazială Românaşi, Grădiniţa cu PV Românaşi, Şcoala Primară Păuşa, Şcoala Primară Ciumărna, Grădiniţa cu PN Ciumărna.
(2) Şcoala Gimnazială Românaşi, Grădiniţa cu PV Românaşi, Şcoala Primară Păuşa, Şcoala Primară Ciumărna, Grădiniţa cu PN Ciumărna trec pe scenariul de funcţionare 1 (VERDE), cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecție.
– 5. Suspendarea cursurilor/activităţilor unităţilor de învăţământ mai sus menţionate, se face pe o perioadă de 14 zile, conform propunerilor fiecărui Consiliu de Administraţie, propuneri vizate de Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică.
– 6. La nivelul unităților administrativ teritoriale (UAT) din județul Sălaj, în care incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește valoarea de 3/1000 locuitori, toate unitățile de învățământ care nu au fost menționate în Hotărârile CJSU Sălaj anterioare, vor funcționa după scenariul 2 (GALBEN), până la scăderea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sub rata de 1,5/1000 locuitori, de regulă 7 zile consecutiv.
Prezenta hotărâre intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data aprobării de către CJSU Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.