Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj înregistrează rezultate bune, chiar dacă are deficit de personal

De la începutul anului 2019, cea mai mare unitate de Parchet din Sălaj, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este condus de procurorul șef Bogdan Chiș, iar din martie 2020 este ajutat de prim-procurorul adjunct Sorin Flonta.

Noua conducerea a Parchetului județean menține trendul ascendent în ceea ce privește întocmirea și instrumentarea dosarelor penale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj are în acest moment în lucru mai multe dosare de evaziune fiscală, iar în unul dintre acestea se înregistrează un prejudiciu de peste 6 milioane de lei. PT Sălaj mai instrumentează cauze cu infrațiuni cotra vieții: omor, tentativă de omor, lovituri cauzatoare de moarteș; dar și dosare de corpție, abuz în serviciu, etc.

Din 16 marte de când a fost instaurată starea de urgență, PT Sălaj a continuat activitatea fiind instrumentate mai multe dosare în ceea ce privește pandemia COVID-19, inclusiv cauze de tentativă de omor și infracțiuni cu prejudicii de milioane de euro.

Primele rezultate din anul 2020 a noii conduceri arată că în primul semetru, în ciuda pandemiei, au fost soluționate mai multe dosare, mai multe rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției, raportat la semetrul 1 din 2019, ceea ce cu siguranță va menține unitatea de parchet în topul parchetelor la nivel național.

Se face performanță chiar și cu deficit de personal de 30%

Structura PT Sălaj cuprinde 10 posturi de procurori, însă doar 7 sunt ocupate efectiv.

La PJ Zalău sunt 6 posturi de procuror, din care doar 4 ocupate.

La PJ Jibou și PJ Șimleu, fie care unitate are în organigramă 3 posturi de procuror, dar lucrează doar 2.

„Deși ne confruntăm cu un deficit de personal, atât noi, cât și IPJ Sălaj, noi ne facem datoria și continuăm să instrumentăm dosare importante. Transmit aprecierile mele tuturor colegilor procurori din județ, pentru munca depusă, inclusiv în perioada dificilă de pandemie”, a declarat prim-procurorul PT Sălaj, Bogdan Chiș,  în exclusivitate pentru Monitorul de Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.