Penelizarea județului Sălaj/ Bode a pus director nou la SGA

Schimbările în posturile cheie din instituţiile publice din Sălaj continuă după ce PNL a preluat Guvernarea. Liderul PNL Sălaj, Lucian Bode a început politizarea insitituțiilor publice prin a-și impune colegii de partid pe funcții de director.

Surse politice spun că această metodă de a-ți numi colegii de partid pe funcții de conducere, nu face altceva decât să aducă profit la partid. Fiecare director numit într-o instituție de PNL urmează să cotizeze la caseria partidului o sumă importantă din salariul pe care îl va învasa. Așa se fac banii pentru campaniile electorale.

După Casa de Asigurări de Sănătate, Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcţia Silvică, Inspectoratul Şcolar Judeţean și Casa Corpului Didactic a venit rândul și la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj.

Începând din 28 mai, la instituția precizată a fost numit în funcția de director Dumitru Gorgan. Până la data menționată funcția de director a fost ocupată de inginerul Cristian Crișan care este și președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj. Noul director, în vârstă de aproximativ 60 de ani, este de profesie inginer, angajat al SGA Sălaj. Instituția este o subunitate a Administrației Naționale ”Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă Someș – Tisa.

Activitatea acesteia constă în aplicarea unitară a strategiei naționale în domeniul gospodăririi resurselor de apă, pe teritoriul bazinelor hidrografice Someș și Tisa, având ca principale atribuții: monitorizarea hidrologică si de calitate a resurselor de apă; administrarea și exploatarea infrastructurii Sistemului național de gospodărire a apelor; asigurarea dezvoltării unitare a sistemului de gospodărire a apelor, gestionarea și valorificarea resurselor de apă de suprafață și subterane cu potențialele lor naturale și fondul de date din domeniu; reglementarea și controlul folosințelor de apă, al lucrărilor construite pe ape sau care au legatură cu apele și asigurarea activității de inspecție, dar și avertizarea și realizarea măsurilor de prevenire, combatere și înlăturare a efectelor inundațiilor și a poluărilor accidentale.

One thought on “Penelizarea județului Sălaj/ Bode a pus director nou la SGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *