Primăria Letca preocupată să obțină finanțare pentru introducerea gazului metan

Administrația locală din Letca se luptă pentru a obține finanțare europeană sau guvernamentală pentru a aduce gazul în toate satele. Letca este cu un pas în fața multor primării și a realizat deja o asociere intercomunitară de dezvoltare pentru a câștiga punctajul maxim, astfel încât fiecare cetățean din Letca să beneficieze de gaz.

Primarul comunei Letca, Dorel Liviu Man, face demersuri pentru a obține finanțare pentru introducerea gazului mentan în toată comuna și pregătește înființarea unui asociații  de dezvoltare intercomunitară alături de comuna Băbeni și Lozna.

Pentru a obține punctajul necesar finanțării, Comunele Letca, Lozna și Băbeni întocmesc un proiect comun de asociere pentru a fi mai sigură obținerea finanțării.

În acest sens, în luna august cele trei comune au adopta prin hotărâri de Consiliu Local înființarea Aociației de Dezvoltare Intercomunitară Letca, Lozna și Băbeni.

Proiectul va fi depus spre finanțare europeană și vor beneficia de gaze naturale toți locuitorii din comună până la ultima casă. În cadrul proiectului au fost cuprinse și cheltuielile cu branșamentele, astfel încât cetățenii nu vor suporta nicio cheltuială.

„Am convocat de urgență toți consilierii locali, iar în ședința extraordinară din data de 31 august am aprobat o hotărâre pentru asocirea comunei Letca cu, comunele Băbeni și Lozna, astfel că a fost înființată Asociația Intercomunicată de Dezvoltarea între comunele Lozna, Băbeni și Letca.

Scopul acestei asociații de utilitate public[ este de a implementa proiectul „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în cele trei comune Letca, Lozna și Băbeni”.

Sunt convis că de anul viitor pe exercițiul financiar european 2021-2027 sau prin Guvern se vor finanța astfel de investiții.

Încă din prima zi de când ocup funția de primar al Comunei Letca, am pus întotdeauna pe primul plan cetățenii și am încercat să rezolv cât mai multe probleme. Avem în execuție investiții importante cu fonduri europene, investiții în infrastructură și vom continua să facem proiecte și să atragem bani pentru a dezvolta comuna noastră”, a transmis primarul Dorel Liviu Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.