Primarul Alin Băbănaș candidează pentru un nou mandat la Primăria Surduc

Alin Băbănaș s-a implicat în implementarea a numeroase proiecte pentru Comuna Surduc, astfel încât viața oamenilor să devină cât mai bună!

A accesat fonduri europene, fonduri guvernamentale sau buget propriu pentru tot ceea ce ține de modernizarea satelor și nu a neglijat niciun domeniu de investiții.

Cu siguranță toate planurile pentru Comuna Surduc vor fi continuate deoarece profesorul Alin Băbănaș este Omul Faptelor Bune!

Aflat la primul mandat de primar al Comunei Surduc, Alin Băbănaș a reușit în cei patru ani de mandat să realizeze proiecte importante pentru comunitate:

 1. Modernizarea iluminatului public cu leduri în toate satele din comună
 2. Construire pod rutier peste Someș spre satul Turbuța – au început efectiv lucrările
 3. Modernizare și asfaltare 10 kilometri de străzi și ulițe în toate satele din comuna Surduc – proiect aflat în derulare
 4. Cabinet medical funcțional în satul Tihău
 5. Teren sintetic pe fonduri europene în satul Tihău
 6. Lucrări de decolmatare a Văii Solona – continuă pe raza localității Solona
 7. Proiect pentru extindere rețea de gaze naturale în satele Surduc, Tihău
 8. Construire Sală de Sport prin CNI, investiție care a fost preluată de la fosta conducere, primarul Alin Băbănaș făcând demersurile pentru obținerea autorizației de construire și finalizarea proiectului.
 9. Sistem de supraveghere cu 26 de camere video – 10 în Tihău, 16 în Surduc
Alin Băbănaș se luptă să obțină finanțare pentru proiecte noi

Edilul Alin Băbănaș a depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții două proiecte importante pentru locuitorii comunei Surduc, respectiv:

Modernizare DC 22 A (Turbuța – lungime 2 kilometri) și străzi în comuna Surduc în lungime totală de 6,5 kilometri

 1. Surduc total lungime 2 kilometri: străzile Pe poduri, Căprărie, Cimitirului, Scoala Veche, Înfundata, Simionaș, Morii
 2. Cristolțel total lungime aproape 1 kilometru: străzile Cimitirului, Coloniei, Bisericii, Fântâna satului
 3. Tihău total lungime 1,2 kilometri: străzile Piroșa, Pe deal
 4. Solona total lungime 115 metri strada La Cimitir
 5. Brâglez total 500 metri strada Pe Lab

Proiectul acesta a fost depus spre finanțare pe fonduri europene, dar pentru că timp de trei ani de când a fost depus nu s-a obținut finanțare (deși proiectul a obținut puntajul eligibil), primarul Alin Băbănaș a luat decizia ca acest proiect să fie redirecționat spre CNI pentru finanțare circa 1 milion de euro.

Rețea de canalizare pentru satele Surduc, Tihău și Cristolțel, satele unde urmează a fi introdusă apa potabilă printr-un proiect pe fonduri europene derulat de Compania de Apă Someș-Tisa POIM. Acest proiect cu introducerea apei va începe cel mai devreme în toamna acestui an sau cel mai târziu în primăvara anului 2021.

Ulterior, Primăria Surduc va continua investițiile de aducțiune de apă și canalizare și în celelalte sate ale comunei.

Proiectul privind canalizarea are o valoare de circa 10 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect propus spre finanțare de Primăria Surduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.