Primarul Ionel Ciunt a scos muncitorii de la Citadin la lucru în oraș

Într-o intervenție telefonică la DIGI24, primarul municipiului Zalău Ionel Ciunt, a declarat că toți muncitorii societății SC Citadin Zalău au fost mobilizați pentru a restabilii ordinea publică, de a desfunda gurile de canal, a elibera zonele unde au căzut arbori doborâți de furtună.


În paralele, ISU Sălaj a activat grupa operativă, iar mai multe autospeciale de pompieri intervin în mai multe zone din oraș pentru a scoate apa din subsoluri, pentru a elimina pericolele de pe blocuri de unde au căzut mai multe acoperișuri, geamuri sparte etc.

Primarul Zalăului Ionel Ciunt:Este o situație extrem de dificilă. A fost o ploaie torențială cu grindină. Practic, toate străzile din municipiu sunt inundate, se circulă foarte greu. Mă bucur că măcar mijloacele de transport în comun care duc muncitorii din zona industrială spre casele lor pot circula.

Ne-am mobilizat și vom aduce de acasă toți muncitorii pe care o companie subordonată primăriei pentru a interveni și a degaja căile de acces și pentru a repara ceea ce se poate repara, astfel încât mâine dimineață cel târziu, viața în municipiul Zalău să poată să aibă loc în condiții normale.

Nu sunt pagube materiale înseamnate, din fericire. Sunt două, trei acoperișuri de bloc care au fost luate de vânt, dar suntem încă în perioada de evaluare a pagubelor. Avem solicitări să intervenim la câteva subsoluri de bloc”.

Și Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj a declarat că: „În județ, cele mai mari probleme au fost la Zalău. Sunt subsoluri inundate, câteva instituții publice au geamurile sparte. Așteptăm de la nivelul primăriilor din județ evaluări și vom face o centralizare a problemelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *