Primarul Sorin Maxim prezintă lucrările demarate în Comuna Bănișor

In continuarea demersului, început cu cateva zile în urma, azi, 28 august, vom prezenta o altă investiție, care se deruleaza in comuna Banisor, si anume “MODERNIZARE DRUMURI, STRAZI IN COMUNA BANISOR SI REALIZARE POD PESTE VALEA BANULUI IN LOCALITATEA BANISOR, JUDETUL SALAJ”.

Etapele parcurse pana in acest moment in cadrul acestei investitii:

  • 1.Depunerea Solicitarii de finantare la Ministerul Dezvoltarii: 13.03.2017;
  • 2.Primirea adresei oficiale, din partea Ministerului Dezvoltarii, privind finantarea investitiei: 20.07.2017
  • 3.Pregatirea documentatiilor solicitate de catre Ministerul Dezvoltarii, transmiterea de clarificari etc;
  • 4.Semnarea Contractului de Finantare cu Ministerul Dezvoltarii: 19.12.2017; 5.Semnarea contractului pentru servicii de consultanta in domeniul achizitiilor publice: 08.02.2018
  • 6.Initierea licitatiei: 22.02.2018 ;
  • 7.Semnarea contractului Proiectare si Executie, cu asocierea de firme desemnata castigatoare: 31.08.2018;
  • 8.Predarea Proiectului Tehnic catre primarie: 23.11.2018;
  • 9.Identificarea colaboratorilor: verificator de proiect, diriginte de santier.
  • 10.Ordin de incepere a lucrarilor: 21.02.2019

La acest moment stradiul in care se afla lucrarile este urmatorul: -podul peste valea Banului este finalizat, constructorul avand de continuat apararile de mal, in aval de pod; -a fost turnat partial PRIMUL STRAT DE ASFALT (Binder) pe strazi din Ban si Banisor, in continuarea lucrarilor, in sarcina constructorului intrand: amplasarea pe strazi a tuburilor de scurgere e apei, turnare Binder, betonarea santurilor si turnarea celui de al DOILEA STRAT DE ASFALT (Uzura).

În localitatea Peceiu, constructorul nu a putut interveni pe strazile care urmeaza a fi modernizate, deoarece lucrarea de asfaltare este CONDITIONATA de derularea lucrarilor in cadrul investitiei: EXTINDERE RETELE DE APA SI CANALIZARE MENAJERA, RACORDURI DE CANALIZARE SI BRANSAMENTE DE APA IN LOCALITATEA PECEIU, COMUNA BANISOR, JUD. SALAJ.

„Consider ca nu se pot asfalta strazi, care mai apoi, cu buna stiinta, urmeaza sa fie decopertate de asfalt, pentru a identifica retelele de apa si canalizare, acest mod de lucru ducand la distrugerea asfaltului si la pierderea garantiei pentru lucrarile de asfaltare executate. Chiar daca unele persoane nu sunt de acord cu ordinea fireasca de executie a lucrarilor (extinderi retele+racorduri+bransamente si apoi asfalt), EU, nu pot accepta sa imi pun semnatura pe o ordine de executie a lucrarilor total nefireasca -asfalt si apoi, extindere retele+racorduri+bransamente!”, transmite primarul Sorin Maxim.

O alta precizare importanta, care se impune a fi facuta este legata de constructor, si anume de lipsa prezentei acestuia pe santier, pana in acest moment al anului 2020.

In cadrul acestei investitii, strazile aflate in MODERNIZARE sunt: Ban: Gojestilor, Buculestilor, Bontastilor, Mojesti, Ghiurchestilor, Pipis, Bercului, Parauanului, Leisi, Borzului, in lungime totala de 3.702 m; Banisor: Purcarului, Brudului, Pozdarului, Morii, Hatii, Sub Biserica, Zamii, Nischi, in lungime totala de 2.587 m; Peceiu: Bidiscut, Ses, Litului, Grajdului, Sarghii, Cocului, Ciurzii, Nicului, Perisor, Branzii, in lungime totala de 3.587 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.