PSD: Premierul Cîţu, obligat de lege să explice pe ce s-au dus împrumuturile uriaşe!

„Împrumuturile din luna iunie, împreună cu cele 2,2 miliarde lei împrumutate ieri de Ministerul Finanţelor Publice au ridicat datoria publică peste nivelul de 49,9% din PIB raportat  de Guvern la finalul lunii aprilie. În aceste condiţii, devine aplicabilă prevederea legală de la art. 13, alin. 2, lit. a) din Legea 69/2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, care obligă Guvernul să prezinte „în cel mai scurt timp” un plan de reducere a datoriei. Obligaţia de „justificare a creşterii datoriei” ar fi trebuit îndeplinită de Ministerul Finanţelor încă din momentul în care aceasta a depăşit 45% din PIB”, arată comunicatul de presă al PSD.

Conform sursei citate, până în prezent, românii nu au obţinut niciun beneficiu concret din cele 242 de miliarde de lei (aproximativ 50 de miliarde euro!) împrumutate de Cîţu în funcţia de membru al Guvernului. Deşi a pretins tot timpul că împrumuturile vor fi folosite pentru investiţii, Cîţu tocmai a suspendat toate investiţiile prin PNDL, pe motiv că s-au epuizat fondurile. Nu există niciun spital, nicio autostradă, niciun sistem de irigaţii şi, în general, niciun proiect major de infrastructură care să se fi realizat din această sumă uriaşă împrumutată de Cîţu! În plus, în tot acest timp,  nivelul de trai al românilor s-a deteriorat pe fondul îngheţării alocaţiilor, pensiilor şi salariilor, în timp ce preţurile la alimente, medicamente şi utilităţi au explodat.

Numai nivelul dobânzilor anuale care trebuie plătite de România pentru împrumuturile delirante ale lui Cîţu este de peste trei ori mai mare decât efortul bugetar anual pentru dublarea alocaţiilor, conform legii adoptate de PSD în legislatura anterioară, conchide sursa menţionată.

One thought on “PSD: Premierul Cîţu, obligat de lege să explice pe ce s-au dus împrumuturile uriaşe!

  1. Datoria acumulată de unul dintre cei mai mari măcelari ai lumii, Florin Câțu va fi plătită de către popor,exact ca și datoria lui Ceaușescu!Deosbirea este că Ceaușescu a „decontat”iar Pâțu rămâne beneficiar în orice împrejurări!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *