PSD Sălaj a completat lista pentru parlamentare cu două doamne și a trimis propunerile la București

Vremuri noi, oameni noi. Este o vorbă des folosită  mai ales în politică, dar de prea puține ori respectată. După ultimele decizii luate de Partidul Social Democrat la nivel național, pentru prima dată PSD Sălaj nu-și desemnează singură candidații la parlamentare. Dosarele de candidaturi au fost trimise la București, unde o comisie va stabilii ordinea pe liste atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

Valul de schimbare va „lovi” și Sălajul, astfel că cel mai probabil vom avea candidați noi și la Camera Deputaților – după ce Iuliu Nosa s-a retras onorabil, dar și la Senat – unde Pop Gheorghe „trage cu dinții” să mai prindă un loc „călduț” în Parlament.

Dacă se aliniează astrele, medicul ortoped Florian Neaga este ca și sigur candidatul PSD la Camera Deputaților. La Senat însă, cărțile se joacă între actualul senator Pop Gheorghe și doi tineri politicieni de perspectivă – Călin Forț – fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și medicul de familie Irimiea Anca.


Astăzi în cadrul Comitetului Politic Județean al PSD Sălaj s-a luat decizia de a fi completată lista de candituri cu două doamne – profesoara Valentina Săuca la Camera Deputaților și medicul Irimiea Anca la Senat.

Pentru Camera Deputaților candidează: medicul ortoped Florian Neaga (fost consilier județean PSD), inginerul Sergiu Panie (vicepreședinte CJ Sălaj), inginerul Florin Florian (șeful ISC și fost prefect), profesoara Valentina Săuca și primarul comunei Cristolț – Cheșeli Ioan.

Pentru Senat candidează: Pop Gheorghe – senator în funcție, inginerul Călin Forț (administrator public Zalău), medicul Irimiea Anca, primarul ales al Comunei Bobota – Dorin Gorgan, primarul Comunei Letca – Dorel ManClaudiu Bujor – secretar PSD Zalău și profesorul Ovidiu Costinaș – președinte TSD Sălaj.

Potrivit președintelui PSD Sălaj, lista finală a candidaților urmează să fie aprobată în Comitetul Politic Național, după o analiză atentă a CV-urilor. O condiție importantă pentru fiecare candidat este să îndeplinească și criteriile aprobate de conducerea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.