VEZI raportul pagubelor create de furtuna din 11 iunie în Zalău

Primăria Municipiului Zalău a finalizat centralizarea pagubelor create de furtună din 11 iunie pe raza municipiului Zalău.

Valoarea pagubelor se ridică la suma de 780.000 lei adică 7,8 miliarde de lei vechi. Au fost distruse două case de locuit, 3 anexe gospodărești, 8 clădiri sau unități de învățământ, 3 autoturisme și două blocuri.

A fost cod roșu de furtună și de grindină, în după-amiaza zilei de 11 iunie în tot județul Sălaj, iar în orașul Zalău a căzut grindină de dimensiuni medii.

Totul s-a întâmplat în aproximativ 10 minute. Cerul s-a întunecat brusc şi a urmat o vijelie puternică, însoţită de grindină de dimeiuni medii. Până la această oră, nu există informații oficiale despre eventuale cazuri de persoane surprinse de furtună.

Un al doilea mesaj, de această dată cu privire la grindina de dimenisuni mari, a venit câteva minute mai tâzriu, dar, din fericire, cel puţin în zona de Nord a oraşului, nu a au mai fost căderi de grindină.

Pe Bulevardul Mihai Viteazu, din oraş, au  fost inundaţii, drumul fiind acoperit cu apă. Potrivit informaţiilor furnizate de fermieri, au fost afectate grav şi culturile agricole, în special livezile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *